Iskolatűz

2021.09.22. 20:00

Tűz után újra tanítás a fügödi iskolában

Most délelőtt-délutáni váltásban járnak a gyerekek az iskolába.

Hegyi Erika

Mint arról korábban beszámoltunk, tűz ütött ki az Encsi Zrínyi Ilona Általános Iskola encs-fügödi tagintézményében. Mindez szeptember 13-án, hétfőn éjszaka történt. Szerencsére nem égett el az egész iskola, csak az egyik épületrészének a tetőszerkezete, azonban az osztálytermek is megsérültek. A szerencsétlenségben jó hír, hogy a tűzben senki nem sérült meg. A lángokat az encsi, a tolcsvai és a gönci hivatásos tűzoltók hat vízsugárral oltották el, majd eltávolították a veszélyt jelentő szerkezeti elemeket. A tűz mintegy 240 négyzetméteren rongálta meg a tetőt.

Rendkívüli szünet

Az iskola vezetésétől megtudtuk, a tűz után négy nap rendkívüli szünetet rendeltek el, de ezen a héten újraindult az oktatás. Megtörtént az épen maradt épületrészek statikai vizsgálata, és minden szabályt betartva az alsó és felső tagozat délelőtt-délutáni váltásban jár iskolába. Az intézménynek összesen 130 diákja van. Előreláthatólag a közeljövőben elkezdődik a leégett épületrész felújítása, a bontási munkálatok már javában folynak. A sérült épületrészt a gyermekek biztonságának érdekében körbekerítették és lezárták.

Azt még nem tudni, hogy mi okozta a tüzet, egyelőre folynak a szakértői vizsgálatok. A lángokat egyébként az iskola szomszédságában lakók vették észre, de a karbantartó is az intézménnyel szemben lakik. A sérült épületrészben található elektronikus és egyéb eszközök használhatatlanná váltak, hiszen az oltás miatt minden elázott. A gyerekeknek azonban adottak a tanuláshoz a tárgyi feltételek. Az iskola vezetése azt mondta lapunknak, a helyreállítási munkákat a fenntartó Szerencsi Tankerületi Központ irányítja, mely mindenben támogatja a fügödi intézményt.

(A borítóképen: Osztályterem Fügödön a tűz után)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában