Beruházás

2021.09.23. 18:30

Több beruházást is átadtak Izsófalván

Az újításokkal megkönnyítették és biztonságosabbá tették a településen élők mindennapjait.

Apagyi Beáta

Forrás: PH

Ötvös Bélától, a település polgármesterétől megtudtuk, hogy többek között a nyertes pályázatoknak köszönhetően készült el az orvosi rendelő külső részének felújítása, valamint a 60 évvel ezelőtt épült Munkás út aszfaltozása is, amelyek már hosszú évek óta terveik között szerepeltek.

– Izsófalva völgyben elhelyezkedő település, így fokozottan ki vagyunk téve a villámárvizek pusztító hatásainak. Így történt ez 2020 nyarán is, amikor egy partfalat elmosott a lezúduló víztömeg, aminek következménye a fölötte lévő út sérülése és az ott lévő épületek veszélyeztetése lett. A károk helyreállítását és a továbbiak megelőzését egy sikeres vis maior pályázatnak köszönhetően, támfalépítéssel oldottuk meg – mondta a polgármester. – A temetőt illetően régóta nagy igény volt egy urnafalra, ez az idei évben szintén megvalósult, illetve egy pályázat keretein belül egy traktorra szerelhető szárzúzót is nyertünk. A közelmúltban megtartott uborkafesztivál során azokat a termékeket mutattuk be, amelyeket a közmunkaprogram keretein belül állítottunk elő. Bár fő profilunk az uborkatermesztés, fóliasátorokban, szabad földi részeken más zöldségeket is termesztünk. Az értékesítés mellett az óvoda konyhájának ellátása a cél, ami nemcsak a gyerekek, hanem a lakosság igényeit is igyekszik kielégíteni. A fesztivált több program is színesítette, az idősek napközi otthona, illetve a tavaly létrehozott faluszépítő egyesület tagjai is kitelepültek, és kiállítást szerveztek munkáikból. Jó hangulat volt, az időjárás is nekünk kedvezett, ennek köszönhetően csak elismerő visszajelzéseket kaptam a résztvevőktől – tette hozzá végezetül a polgármester.

(A borítóképen: A faluszépítő egyesület tagjai is kitelepültek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában