állásbörze

2021.09.21. 11:21

Sikeres az Észak állásbörzéje

Harmadik alkalommal rendezte meg állásbörzéjét az Észak-Magyarország megyei napilap, a Mediaworks Hungary Zrt. szervezésében, 2021. szeptember 21-én, a Miskolci Egyetemen.

Fotó: Ádám János

Segíti a megye gazdaságát

Az ünnepélyes megnyitón Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke kiemelte, hogy az elmúlt időszak nehézségei ellenére tiszteletreméltó, hogy a kiállító cégek keresik a foglalkoztatás lehetőségeit.

Fotó: Ádám János

Dr. Kiss János miniszterelnöki biztos Steve Jobsot idézte: „Az egyetlen módja, hogy igazán elégedett légy, ha nagyszerű munkát végzel. Erre az egyetlen lehetőség, ha szereted, amit csinálsz és, ha még nem találtad meg, keress tovább!” Majd a magyar gazdaság erejéről beszélt, amely az Európai Unió egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága, és már most meghaladja a járvány kitörése előtti teljesítményt. 2021 nyarán pedig minden eddiginél többen, 4,7 millióan dolgoztak hazánkban.

„A megye gazdasága jó állapotban van. A válságkezelés sikeres volt, amely a cégvezetőknek és a magyar kormány ösztönző akcióinak köszönhető. Ennek az állásbörzének azért van kitüntetett szerepe, mert a legnagyobb nehézséget a megye gazdaságában a munkaerő hiánya jelenti”- mondta Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Dr. Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem oktatási rektorhelyettese örömét fejezte ki, hogy az egyetemen szerveződött ez a rangos esemény, mert ez a legjobb helyszín erre.

Fotó: Ádám János

A Miskolci Egyetem a régió egyik legfontosabb szereplője a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldala közötti találkozásnak. „Az Észak-Magyarország állásbörzéje nemcsak hagyományos, de sikeres is. Az elmúlt évek tapasztalata alapján eredményesen teremtünk kapcsolatot munkaadók és munkavállalók között. Nagy valószínűség szerint év végére teljesülni fog Magyarországon az 5,5 százalékos gazdasági növekedési cél és nagy szükség lesz dolgozó emberekre” – nyitotta meg szavaival Csákó Attila, az Észak-Magyarország napilap és a Borsod Online hírportál főszerkesztője a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában