ünnepi értekezlet

2021.09.16. 18:30

Pedagógusok: ami sikerült, és ami nem

Béremelés helyett ágazati pótlék, és maradt a 22–26 óra. A járvány miatt nem történt tömeges elbocsátás.

Hegyi Erika

Fotó: Kozma István

Ünnepi titkári értekezletet tartott kedden a Pedagógusok Szakszervezete Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Miskolcon. Szabó Zsuzsanna, a PSZ elnöke az elmúlt másfél év munkájáról, elért eredményeiről tájékoztatta a járási titkárokat és tisztségviselőket.

Mint fogalmazott, sajnos sok mindent nem sikerült elérniük. Egyik fontos követelésük volt például, hogy a kormány állítsa vissza a pedagógusok tanítással töltött heti óraszámát 22-re, ami jelenleg 22–26 óra. Ez azonban nem történt meg. A PSZ másik fontos követelése első lépésben egy 30 százalékos béremelés volt. Sajnos ez sem valósult meg, pedig a pedagógusok 2014 óta nem részesültek béremelésben. Igaz, azóta megítéltek egy 10 százalékos ágazati pótlékot, ez azonban bármikor visszavonható, jelezte. További követelésük volt az oktatást segítő kollégák tisztességes béremelése és a diákok terheinek csökkentése. Ezek folyamatosan napirenden vannak. Szabó Zsuzsanna mindemellett sikerekről is beszámolt. Például arról, hogy a járvány miatt sehol nem történt tömeges elbocsátás az oktatási ágazatban.

Molnár Zoltán, a PSZ megyei elnöke ismertette az aktuális tudnivalókat a megyei szervezettel kapcsolatban, majd köszöntötték azokat a kollégákat, akik az elmúlt másfél évben nyugdíjba vonultak vagy kiemelkedő munkát végeztek. Elismerésként az Eötvös József-emlékérem arany, ezüst vagy bronz fokozatát vehették át.

(A borítóképen: Szabó Zsuzsanna beszéde a rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában