Helyi közélet

2021.09.30. 10:20

Miskolczi István az új miskolci rendőrkapitány

Miskolczi István alezredes lesz október 1-étől a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője.

Ezt Kiss Attila vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője jelentette be a tiszaújvárosi önkormányzat ülésén. Miskolci István mostanáig a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője volt. A megyei főkapitány elmondása szerint azért esett rá a választás, mert a megyeszékhelyen a „finomhangolás” jegyében új szemléletű rendőri vezetésre van szükség. A testület ülésén bemutatták az új tiszaújvárosi rendőrkapitányt is Ongai Péter személyében, aki eddig a mezőkövesdi kapitányság helyettes vezetője volt. Ő is október 1-jétől lép új hivatalába.

Miskolc és Tiszaújváros mellett Edelényben is új rendőrkapitányt neveznek ki október 1-el. Úgy tudjuk, ott dr. Kalapos István ezredest dr. Toldi-Tóth Gábor rendőrezredes váltja. Toldi-Tóthnak nem ez lesz az első kapitányságvezetői megbízatása, ugyanis korábban már vezette a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságot, abból a megbízatásból 2018. június 30-al mentette fel dr. Vereckei Csaba, akkori megyei főkapitány. Úgy tudjuk, azóta a főkapitányságon látott el szolgálatot, innen kerül át Edelénybe.

Dr. Toldi-Tóth István még kazincbarcikai kapitányként | Fotó: police.hu

Dr. Kalapos Istvánt 2020. január 1-el nevezték ki az edelényi kapitányság vezetőjének, előtte 14 évig a tiszaújvárosi kapitányságon szolgált, amelyet ugyancsak vezetett kapitányságvezetőként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában