fejlesztések

2021.09.27. 19:30

Megújult a sportpálya Sajóvámoson

Labdarúgó-mérkőzéssel tesztelték a széleskörűen felújított sportpályát a településen.

Detzky Anna

Váradi Lajos Sajóvámos polgármestere, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Szabó Gergely a BAZ Megyei Közgyűlés alelnöke, Kubik Zsolt a Sajóvámos Sport Klub elnöke

Fotó: Vajda János

Nagyszabású sportfejlesztéseket hajtott végre Sajóvámos Község Önkormányzata és képviselő-testülete, a Szőke-kastély mellett található sportpályán, több mint 34 millió forintos taotámogatásból, amelyet szeptember 26-án adtak át ünnepélyes keretek között. Emellett közel 13 millió forint értékben közterületi karbantartásra szolgáló eszközöket is beszereztek a Magyar Falu Program keretében. A rendezvényen a fejlesztések részleteiről Váradi Lajos, Sajóvámos község polgármestere számolt be a sportpályán, a Szőke-kastélyban tartott állófogadás után. Az átadóünnepségen megjelent Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is, akit a polgármester a Sajóvámosi Sport Klub kék-fehér mezével ajándékozott meg támogatásáért.

A megújult sportpályát Sajóvámos – Parasznya labdarúgó-mérkőzéssel avatták fel a megyei másodosztályból, amelynek kezdőrúgását Váradi Lajos végezte el a szalagátvágás után.

Többlépcsős fejlesztés

– Sportfejlesztéseink részeként nagy vonalakban új futballkapukat állítottunk fel, lelátókat építettünk, padokat cseréltünk ki, gyeptégláztunk, labdafogó hálót, automata öntözőrendszert és világítást szereltünk fel a sportpályán – sorolta Váradi Lajos. – Mindez a 2021–2022-es taós pályázatból valósult meg. Egyébként 2016-tól lépett be a taorendszerbe a Sajóvámos Sport Klub Egyesület. Ezalatt több lépcsőben történt infrastrukturális fejlesztés. Először a műfüves pálya épült meg, utána az öltöző, most pedig maga a pálya és a környezet alakult át. Az elmúlt öt évben összességében 150 millió forintos támogatás fordítódott Sajóvámos sport­életére. A jövőben szeretnénk térköves területeket és eredményjelzőt is kialakítani, a korlátokat kicserélni, valamint még egy új lelátót létrehozni és parkosítani. Továbbá bemutattuk a Magyar Falu Program keretében vásárolt gépeinket, amelyek a közterület-karbantartási munkálatokban lesznek segítségünkre. Egy traktort szereztünk be pótkocsival és tolólappal, ez téli síktalanításra alkalmas. Emellett szárhúzóval is felszereltük, amivel a füvet olyan területeken is le tudjuk vágni, ahol nehezebb lenne hagyományos fűnyíróval dolgozni – tette hozzá Sajóvámos község polgármestere.

(A borítóképen: Átadták a pálya fejlesztéseit vasárnap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában