Y-híd

2021.09.27. 10:14

Megkezdték a fák kivágását a Vörösmarty utca mentén (videóval)

Az Y-híd beruházás miatt szélesítik az utat és turbókörforgalmat is építenek.

Fotó: Ádám János

Hétfőtől úgynevezett közműkiváltási munkákkal folytatódik az Y-híd beruházás, ezúttal a Vörösmarty utca, a Király utca és a Soltész Nagy Kálmán utca közötti szakaszán vonulnak fel az építők. Az érintett útszakaszon emiatt október közepéig félpályás lezárások és sávelhúzások várhatóak.

Fotó: Ádám János

A munkálatok során a Vörösmarty utca északi oldalának új forgalmi sávjait alakítják majd ki. Az útszélesítési munkálatok és a turbókörforgalom építése – a kivitelező cég tájékoztatása szerint – cserje- és fakivágásokkal is jár, amelyek a korábban már jóváhagyott építési engedélyben foglaltaknak megfelelően érintik a Vörösmarty és a Király utcák kereszteződésében található területet is.

Fotó: Ádám János

A kivitelező hétfőn elkezdte ezeknek a feladatoknak az elvégzését a Vörösmarty utcán a Király utca és a Soltész Nagy Kálmán utca között 570 méter szakaszon. Száznál több fa és bokor kivágásáról van szó.

A projektben kivágni tervezett fák és fás szárú növények duplájának elültetésére tett ígéretet a beruházó vegyes összetételben.

Videó:

https://boon.hu/video/fakivagasok-a-vorosmarty-utca-menten/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában