Bűnmegelőzés

2021.09.20. 09:00

Megelőzés kortalanul és komplex formában

A rendőrök Komplex bűnmegelőzési, és baleset-megelőzési napot tartottak Sajókazán.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság munkatársai szeptember 16-án Sajókazán három helyszínen tartottak bűnmegelőzési és baleset-megelőzési napot.

Az első rendezvényen a Sajókazai Gézengúz Napköziotthonos Óvoda nagycsoportosai az „Ovi-Zsaru” elnevezésű bűnmegelőzési programmal ismerkedhettek meg. A részt vevő gyerekek hasznos tanácsokat kaptak játékos formában az előadóktól a gyalogosközlekedés szabályairól, illetve az otthon biztonságáról is.

A második helyszínen, a Balassi Bálint Általános Iskolában a hetedik osztályos tanulók vettek részt az előadáson, ahol a kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekmények, valamint az iskolai erőszak volt a téma.

Csapatokat alkotva

A nap zárása a Radvánszky-kastélyban történt a „Házhoz megyünk” program ismertetésével, ahol a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság illetékességi területéről érkező nyugdíjasklubokból voltak vendégek. A klubok tagjai és az iskola tanulói közös csapatokat alkotva egy interaktív bűnmegelőzési és baleset-megelőzési vetélkedőn vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában