Boldog Romzsa Tódor-díj

2021.09.27. 17:18

Kitüntették Balog Zoltánt

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózatért végzett munkájáért ismerték el a püspököt.

Detzky Anna

A Miskolci Görögkatolikus Diákotthon által alapított Boldog Romzsa Tódor-díjat kapott Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. A díjat a kollégium igazgatója, Makkai László atya adta át Csorba Mónika tanulmányi vezetővel és Budai Katalinnal, a diákotthon Roma Szakkollégiuma hallgatói önkormányzatának elnökével Zánkán, a roma szakkollégiumok országos tanévnyitóján – írja közleményében a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium.

Tanácsaival segített

A Miskolci Görögkatolikus Diákotthon 2021-ben alapította a Boldog Romzsa Tódor díjat azok számára, akik kitartóan és hosszú távon segítették a kollégium hátrányos helyzetű diákjait, vagy hozzájárultak az intézmény fejlődéséhez. Balog Zoltán államtitkári és miniszteri működése idején alakult és formálódott a Keresztény Roma Szakkollégiumi (KRSZH) Hálózat, amelynek alapító intézete a Miskolci Szakkollégium. Balog Zoltán – aki több alkalommal is vendége volt a szakkollégiumnak – nagyban hozzájárult a miskolci diákotthon infrastrukturális fejlődéséhez. Szakmai tanácsaival folyamatosan segítette a KRSZH működését és évente több alkalommal is találkozott a szervezet diákjaival, vezetőivel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában