adomány

2021.09.07. 15:30

Kisbuszt adtak szeretetből

Új elektromos kisbuszt állít forgalomba a fogyatékkal élő gyerekek és a rászoruló emberek támogatására a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportja.

Fotó: Kozma István

A modern, zöld rendszámos Mercedes járművet a karitatív szervezet adományként használatba kapja az MBM Autó Kft. miskolci vezetői, Balogh József ügyvezető és Fekete Károly márkaképviselet-vezető felajánlásából.

A hétfői átadón Fekete Károly elmondta, hogy régi a kapcsolatuk a szeretetszolgálattal, mert az elavult kisbuszukat is ők szervizelték. De annak folytonos javítása már nem volt gazdaságos. A közös gondolkodás a régi jármű leváltására végül oda vezetett, hogy az autókereskedés vállalta, hogy biztosít egy modern, elektromos kisbuszt, amelynek a fenntartási költségei jóval kedvezőbbek lesznek. Egy határozatlan idejű együttműködési megállapodást írtak alá, amely korlátlan használatba adja a járművet a máltaiaknak.

Brahó Zsuzsannától, a szeretetszolgálat miskolci csoportjának vezetőjétől megtudtuk, hogy több mint egy évtizede szállítják a fogyatékossággal élő gyermekeket két mikrobusszal az otthonuk és az óvoda, iskola között. A díjmentes szolgáltatás jelenleg húsz fogyatékkal élő gyermeket nevelő, szociálisan rászoruló család mindennapjait teszi könnyebbé. A szállítás során a mikrobuszok naponta 75-85 kilométert, éves szinten mintegy 30 ezer kilométer távolságot tesznek meg.

(A borítóképen: Fekete Károly és Brahó Zsuzsanna az átadáson)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában