mobilitási hét

2021.09.23. 08:00

Jótékonysági futással zártak a belvárosban

A mobilitási hét zárásaként szerdán autómentes napot tartottak.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Ádám János

. Délelőtt óvodásokkal és iskolás fiatalokkal telt meg a Szent István tér, akik kipróbálták azokat a játékokat, melyeket a klímatudatosság jegyében vittek a helyszínre a szervezők. Az autómentes naphoz kapcsolódó kiemelkedő kísérőrendezvény egy közösségi futás volt, amelyet jótékonysági céllal rendeztek meg. A 7 éves látássérült Takács Anna segítése a cél.

A futást a Magyar Honvédség helyi szervezete és a miskolci önkormányzat közösen szervezte meg. A csapatban, illetve egyénileg nevező futók Miskolc belvárosában tették meg a 2021 méteres távot. Több mint hétszáz futó, fegyveres szervek képviselői, iskolások, óvodások együtt rajtoltak el a Szent István téren.

Anna idén kezdi az első osztályt. A Vakok és Gyengénlátók Budapesti Intézete akkor engedélyezi a kislány integrált, normál általános iskolai tanulmányainak megkezdését a lakóhelyén, Mezőnyárádon, amennyiben megvásárolják a javasolt látássegítő, oktatási digitális eszközöket – mondta Takácsné Gazda Marina, a kislány édesanyja. Hozzátette: az összeg összegyűjtéséhez segítségre van szükségük, amelyhez hozzájárul a nevezési díjból befolyt pénz.

(A borítóképen: Beteg kislányért futottak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában