Új lendület

2021.09.05. 07:30

Hamarosan kész a piac Szerencsen

Megtorpant tavaly a piac kivitelezése, de a munkások gőzerővel dolgoznak.

Balogh Csilla

Fotó: SZH

A végéhez közeledik a tavaly megtorpant, idén azonban újra lendületet kapott piac építése. Nyiri Tibor, Szerencs polgármestere arra emlékeztetett, hogy tavaly azért kellett a kivitelezési munkálatokat leállítani, mert olyan csatornarendszer húzódott az aszfaltozott terület alatt, amely eredetileg nem szerepelt a felújítások között.

Új kivitelező vette át

Az új műszaki tervek elkészítésének ideje alatt azonban a pályázatot elnyert beruházó levonult az építési területről. Ezt követően idén új kivitelező vette át a munkálatokat, amely gőzerővel munkálkodik a terület felújításán, hiszen annak hamarosan be kell fejeződnie. A beruházás a csarnok építését, az árusítóhelyek újraburkolását és a zöldterületek kialakítását foglalja magában. Ez utóbbi helyekre a tervek szerint oszlopos tölgyeket és nyugati platánfákat telepítenek majd. A modernizálási munkálatok lényeges részét képezte a parkolóhelyek számának növelése, amit úgy oldottak meg, hogy a Kisvásár térre merőlegesen alakítottak ki új helyeket, amelynek eredményeként mintegy 40 személygépkocsival több várakozhat a területen. A belső fedett, „félig zárt” elárusítóhelyen tizenkettő stand kap helyet, a külső, térkővel felújított területen az elképzelések szerint 60 árus pakolhatja majd ki portékáit. A bejáratnál található bástyában teázót, kávézót vagy büfét alakítanak ki, amelyeket az elképzelések szerint vállalkozónak adnak majd ki üzemeltetésre. A főbejárat jobb oldalán a mai kor igényeit kielégítő mosdókat építettek, de az üzemeltető, a Szerencsi Városgazda Nonprofit Kft. irodája is erre a helyre költözik majd. A standok bérleti díjáról a város testülete dönt. A tervek szerint szeptember végén birtokba vehetik a modernizált piacot az eladók és az árusok.

(A borítóképen: Szeptember végétől látogatható a megújult piac)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában