pályázat

2021.09.12. 11:30

Folytatódik idén is a településfejlesztés

Falugondnoki busz beszerzésére nyújtott be az idén pályázatot az önkormányzat.

Forrás: Olvasónk küldte

Településünk, úgy, mint az ország többi települése, nehéz időszakon van túl, ezért mindent megtettünk és megteszünk a szociális tevékenységünk bővítése érdekében – mondta el Tóth László, Felsődobsza polgármestere.

Bővítik a szolgáltatást

Többek között sikeres pályázatot követően szerződést kötöttek a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel, melynek keretein belül tartós élelmiszercsomagok kiosztására van lehetőségük, a mezőgazdasági közmunkaprogramban megtermelt zöldségekből adományt készítenek valamennyi helyi számára.

A falugondnoki szolgálat beindítását már az előző években is tervezték, és idén jogszabályi változás következtében – miután az ezer fő alatti települések részére megnyílt a lehetőség a szolgálat beindítására – sikeresen lefolytatták a működési engedélyezési eljárást.

Az ellátás folyamatos biztosításához, falugondnoki busz beszerzésére nyújtott be az idén pályázatot az önkormányzat.

Befejezték a Petőfi utca teljes hosszában az új járda építését, és folyamatos a település közterületeinek a karbantartása, virágosítása. Jelentős számú díszfa kiültetésével is igyekeznek szebbé tenni környezetüket, a megkezdett folyamat erősítése érdekében sikeresen részt vettek a településfásítási programban, így ősszel platán-, kőris- és gömbszivarfák érkeznek Felsődobszára. Reményeik szerint, szintén ősszel megvalósul a József Attila utca teljes szakaszának felújítása, és megépül a községi temetőben az új urnafal – összegezte a polgármester

(A borítóképen: Ősszel még több beruházást tervez Tóth László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában