Pályázatok

2021.09.02. 14:30

Fejlődő pályán maradt Sajószöged

Sajószögeden a pandémiás időszak alatt is igyekeztek kihasználni a kínálkozó pályázati lehetőségeket.

Fotó: ÉM-Archívum

A koronavírus-járvány ellenére nem mondtak le a fejlesztésekről Sajószögeden, igyekeznek minden kínálkozó pályázati lehetőséget megragadni, és önerőből is végrehajtanak a falu számára fontos beruházásokat. Minden megszokott éves programot szeretne idén megrendezni Sajószöged. A legnagyobb rendezvény, a Szögedi Falunapok nagy sikerű volt augusztus közepén, de már készülnek a további programokra.

Segítik a rászorulókat

„Azt szokták mondani, hogy teher alatt nő a pálma. Ez erre a mostani helyzetre csak részben igaz. A járványhullámok igazán komoly megterhelést róttak és rónak mindannyiunkra. Ez azt is jelenti, hogy sok, egyébként a mindennapi életben természetesnek tűnő dolgot vett el időlegesen vagy véglegesen a közösségektől – így a miénktől is – a pandémiás időszak. Az emberek egy része teljesen elszigetelődött a szomszédoktól, embertársaktól. Nekik nyilvánvalóan segítségre van szükségük. Igyekszünk az eddigieknél is jobban figyelni rájuk” – fogalmazott dr. Gulyás Mihály polgármester.

„Elkészült és üzembe helyeztük településünk legújabb SafeCross okos-gyalogátkelőhelyét a Szabadidőpark szomszédságában, amely az iskolánknál és óvodánknál üzemelő átkelőkkel együtt szolgálja településünk közlekedésbiztonságának javítását.”

„A Magyar Falu Programban már megvalósult Vasút úti útfelújításon és óvodai udvarfejlesztésen túl sikeresen pályáztunk polgármesteri hivatalunk energetikai korszerűsítésére. Ennek eredményeként a közeljövőben megvalósulhat az épület energetikai korszerűsítése, amely teljes fűtésrendszer-felújítást, nyílászárócserét, valamint napelemesrendszer-telepítést jelent mintegy 30 millió forint összértékben. Szintén a Magyar Falu Program keretében pályáztunk az épület teljes belső felújítására, valamint védőnői szolgálati lakás kialakítására. Ezeknek a pályázatoknak az eredményhirdetése a napokban várható. Az itt elmondottakon túl elindult általános iskolánk energetikai korszerűsítése, melyre a Területi Operatív Programban nyertünk pályázati forrást mintegy 170 millió forint összértékben. Az épületben megtörténik a teljes fűtésrendszer korszerűsítése, nyílászárók részleges cseréje, az épület homlokzatának szigetelése, valamint beépítenek egy napelemes rendszert is” – számolt be a polgármester.

„Minden hagyományos éves programot szeretnénk megvalósítani ebben az esztendőben, melyek a tavalyi évben a járványügyi rendelkezések miatt elmaradtak. Augusztus 13–14-én nagy sikerrel rendeztük meg a Szögedi Falunapokat, nagyon színes és sokrétű programmal, neves hazai fellépőkkel. Ez a faluközösségnek és a hozzánk ellátogató vendégeknek egyaránt nagyon tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínált. Hagyományosan ez a rendezvény az egyik legnagyobb az éves programjaink között, melyet az idén egy nulladik nappal és képzőművészeti kiállítással indítottunk.”

„Nagyon készülünk a szeptemberi Szépkorúak Hetére, mely egy háromnapos esemény, ennek keretében a faluközösség nyugdíjas tagjait ünnepeljük. A rendezvény zárónapja terveink szerint egy családi nap is lesz egyben, az idén elmaradt Családi Majálisunkat pótlandó.”

(A borítóképen: Nagy siker volt az idei falunapok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában