Megyenap

2021.09.14. 15:30

Díjazták a megye kincseit

A 2021-es Megyenapot a megyeházán rendezték meg.

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottsága 2015-ben alkotta meg a Kincseink – Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Öröksége megyei értékdíjat. A díjjal épített, természeti, környezeti, valamint kulturális és egyéb, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értéktárban elhelyezett nemzeti értékek közkinccsé tétele ismerhető el. Idén a gönci magyar kajszibarack, a Keszegsütő halfogyasztást népszerűsítő programja, az avasi református műemlék templom, A Művelődés Háza és Könyvtára Sárospatakon, a Bükkábrányi Bányász Emlékház – Jószerencse Háza, a karcsai lakodalmas nemzeti érték, a cigándi nyújtott káposztás béles, a Hór-völgy kapta meg az értékdíjat.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Elnökének Elismerő Oklevelét ebben az évben Bodolai Péter, a Hajléktalanokat Gondozó Központ részlegvezetője, Gazsi Anita, az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény Tokaji Otthonának osztályvezető ápolója, Halászné Kiss Katalin Ágnes, az Abaúj-Zempléni Integrált Szociális Intézmény intézményvezető-helyettese, Matolcsiné Rácz Enikő, a Hajléktalanokat Gondozó Központ részlegvezetője, Steinerné Vasvári Éva tiszaújvárosi közéleti személyiség vehette át. Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Civil Közösségeiért díjat kapott a Zsófi Reményvár Egyesület. Posztumusz Példakép Díjat adományoztak Rakaczki Bence tragikusan elhunyt sportolónak. Lévay József-díjat vehetett át Nagy Károly református lelkipásztor.

(A borítóképen: A megyei önkormányzat díjait vehették át az idei Megyenapon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában