véradás

2021.09.07. 12:00

Civilek szervezték meg a kétnapos véradást

Az egyetemre és a területi vérellátóba várják kedden és szerdán a donorokat.

20210904 Szeged Véradóállomás, retro véradás, vér Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Forrás: MW

Fotó: Török János

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ és a Miskolci Területi Vérellátó Központ ötödik alkalommal rendezi meg a civil véradást. Kedden és szerdán összesen négy alkalommal, két különböző helyszínen várják a véradókat. Minden véradás három ember életét menti meg, egyúttal egy pozitív jelzést ad a véradó egészségi állapotáról.

A Miskolci Egyetem főépületének üveg előcsarnokában kedd délelőtt 11 és délután 4 óra között lehet vért adni az arra alkalmas személyeknek, és szerdán is ugyanebben az időszakban várják a potenciális donorokat. A Miskolci Területi Vérellátó Központban, a megyei kórház főépületének II. emeletén (Miskolc, Szentpéteri kapu 72–76.) kedd reggel 8 és délután 3, valamint szerda reggel 8 és este 6 óra között lehet önkéntesen vért adni.

Ajándék a donoroknak

Az V. Civil Véradást a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, az Országos Vérellátó Szolgálat és a Civil Közösségi Szolgáltató Központok országos hálózatával együttműködve egy országos programsorozat részeként szervezik meg.

A szervezők minden résztvevő számára ajándékcsomagot biztosítanak. Tudják, hogy a segíteni szándékozó véradókat nem ezek az ajándékok motiválják. E gesztussal a véradó önzetlen segítségét szeretnék megköszönni.

(A borítóképen: Egy véradó három ember életét mentheti meg)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában