Cigánd

2021.09.27. 15:30

Az eredményes közfoglalkoztatásról

A mezőgazdasági hagyományokkal bíró járásban 1200 fő dolgozik közfoglalkoztatásban.

Detzky Anna

Fotó: Némethy András

Szeptember 25-én Cigándon mutatták be a közfoglalkoztatásban elért járási eredményeket és a program értékteremtő tevékenységét. A térségből 17 kiállító volt jelen, a standoknál pedig a helyben készített termékek megvásárlására nyílt lehetőség. A régi hagyományokkal rendelkező XVI. Bélesfesztivált is megtartották, mint az esemény társrendezvényét, amelyet Csáki Balázsné, a Bodrogközi Múzeumporta nagykövete nyitott meg. A járási napon köszöntőt mondott Oláh Krisztián, Cigánd polgármestere, Stumpf Attila járási hivatalvezető és dr. Gerőcs-Tóth Andrea főigazgató. Az eseményt megnyitotta Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára.

– A Cigándi járásban idén 1,8 milliárd forint támogatásban részesültek az állami közfoglalkoztatási programok – közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal. – A térség mezőgazdasági hagyományokkal rendelkezik és nehéz helyzetbe került az elmúlt évtizedekben, így nagy jelentőséget kapott a közfoglalkoztatás. Jelenleg több mint 1200 fő dolgozik ebben a foglalkoztatási formában a járásban. Sikeres programok között említhetjük például Tiszakarádon egy 355 négyzetméter alapterületű csarnok építését, amelyet raktározásra és fémműipari tevékenység végzésére használnak majd. Cigándon az önkormányzat a vágóhíd, illetve savanyító- és bútorüzem építésének fejlesztését végezte el. Továbbá 2020 óta méhtenyésztés folyik a településen, amelynek keretében 1200 kilogramm méz előállítását tervezik. Karos, Karcsa és Tiszacsermely községek húsgalamb-minta­programba kapcsolódtak be. Nagyrozvágy községben pedig helyi sajátosságokra épülő program folyt.

(A borítóképen: Jó hangulatban telt a járási nap)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában