Több útszakasz megújul

2021.09.01. 15:30

Aszfaltozni kezdtek Sátán, és lesz folytatás

A Hegyháton több útszakasz is megújult, és további részekről folynak egyeztetések.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A falu közepén található híd több hétig tartó rekonstrukciójával kezdődött meg Sáta belterületén az újabb útfelújítási szakasz. A hegyháti településen ezúttal a Széchenyi utat aszfaltozzák több mint két kilométer hosszban. Korábban Csernelytől Borsodbótáig javítottak a közlekedés minőségén, most pedig Ózd irányába a belterületi részt újítják fel.

A Hegyháton egyébként az elmúlt időszakban több szakaszon is jártak a Magyar Közút munkatársai és munkagépei. Új réteg került a farkaslyuki szerpentinre, Ózd belterületén a Pázmány útra, majd Csernely belterületén és Bükkmogyorósdon is fejlesztettek. A munka azonban vélhetően nem áll meg, hiszen újabb szakaszok szerepelnek a tervekben.

Riz Gábor, a térség ország­gyűlési képviselője arról tájékoztatott, hogy a Borsodbótát és Királdot összekötő útszakasz felújításának lehetőségeiről egyeztetett az érintett települések vezetőivel.

– A helyzet bonyolultságát az útszakasz rendezetlen tulajdonjogi viszonya adja, így ennek megoldása jelenti az első feladatot – fogalmazott Riz Gábor. – Az útfelújításhoz az állami közlekedési cég vezetőinek erkölcsi támogatását is kérjük, hiszen a néhány héttel ezelőtt forgalomba állt új helyközi autóbuszok között is van olyan, amely ezen a szakaszon közlekedik, így ezek állagmegóvása a cég számára is fontos szempont.

Riz Gábor a rossz minőségű összekötő úttal kapcsolatban hangsúlyozta: az útszakasz felújításáról dr. Fónagy János miniszterhelyettessel, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkárral is egyeztetni fog a két település polgármesterének társaságában.

(A borítóképen: Sátán ezúttal a Széchenyi utat aszfaltozzák)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában