Pályázat

2021.09.24. 19:30

A szűkebb pátriánk identitását erősítik

Szaniszló Bálint

Forrás: ÉM

Fotó: Kiss Viktor Fotografus

A megyei önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a megye lakosságának megtartására, a helyi fiatalok elvándorlásának csökkentésére, a megye gazdasági-társadalmi felzárkóztatására és fejlesztésére. Ezt a folyamatot támogatja az Identitás erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében projekt. A vissza nem térítendő európai uniós támogatás összege 500 millió forint.

A megyei önkormányzat kiemelten fontos célja a projekt megvalósításával, hogy a megye területén élő közösségek tagjaival együttműködve segítsék a helyi problémák megoldását, erősítsék az önálló cselekvési képességet és civil aktivitást, ezeken keresztül pedig a helyi identitást, ami a településhez, településrészekhez, térséghez való kötődés alapja. A gazdaságfejlesztés mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a térségre jellemző elvándorlást kívánja csökkenteni. A helyi aktivitás és együttműködés élénkítése ugyanis a térségi identitás erősödéséhez vezet, ezzel a megyei fejlesztési célok hatékonyabb megvalósítását teszi lehetővé.

Kapcsolatépítés

A projekt rendezvényei közül ismertebbek a „Pálinka Rally” és a „Megyenap”, melyek az üzleti kapcsolatépítést éppúgy támogatják, mint a befektetésösztönzést vagy a helyi értékek kiemelt bemutatását.

A nagyobb méretű rendezvények mellett a projektből kisebb közösségi akciók, tevékenységek, képzési programok és események is megvalósulnak. A projektben az identitás erősítésével párhuzamosan imázsfejlesztésre is sor kerül, a célokhoz illeszkedő új arculatot, ezzel együtt új logót kapott Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

(A borítóképen: Kitüntetések, díjak egész sorával ismerik el a közösségépítést)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában