Elhatárolódtak

2021.09.23. 19:11

Elhatárolódik a jobbikos ózdi alpolgármestertől a Momentum és az MSZP

Volt párttársa cáfolja, hogy a jobbikos alpolgármester a náci Harmadik Birodalmat idéző üdvözlésre hasonlító mozdulata integetés volt.

Fotó: atv.hu

Nem felel meg a valóságnak, hogy Ózd jobbikos alpolgármesterének náci karlendítésre hasonlító mozdulata integetés volt – hangsúlyozta az ATV Híradójának Fidrus Péter ózdi önkormányzati képviselő, aki januárban lépett ki a Jobbikból. Ezzel védekezett ugyanis Farkas Péter Barnabás, amikor a róla készült fotóról kérdezte az atv.hu.

„Azt gondolom, hogy ez a mozdulat abszolút nem félreérthető, már csak azért sem, mert magam is személyesen jelen voltam ezen a chorzówi találkozón, tehát Farkas Péter Barnabás nem mondott igazat, amikor azt mondta, hogy tömegnek integetett, semmiféle tömeg nem volt abban a kiállító teremben„ – szögezte le Fidrus Péter. A képviselő szerint Farkas Péter Barnabás méltatlanná vált hivatalára, ezért rendkívüli testületi ülés keretében vele szemben bizalmatlansági indítványt terjeszt majd elő – számolt be róla az ATV.

Eredetileg Farkas Péter Barnabás a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM jelöltjeként indult az előválasztáson Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3-as számú választókerületében. A Momentum azonban tegnap közleményt adott ki, amelyben jelezték: megvonják a támogatásukat Farkas Péter Barnabástól. Mint hangsúlyozták „a Momentum az antiszemitizmus semmilyen formáját nem tolerálja, így nem tudunk olyan személlyel értékközösséget vállalni, aki ilyen jelképeket használ. A Momentum elhatárolódik Farkas Péter Barnabástól és az ellenzéki előválasztáson nem támogatja a továbbiakban a kampányát.”

Az MSZP szintén közleményben reagált az ügyre. Ők azt írták, „szó sincs integetésről, a környezet és a szituáció ismeretében a helyzet egyértelmű: amit látunk, az egy náci karlendítés”. Hozzátették: „emberi és politikai hitvallásunk egybecseng a Mazsihisz állásfoglalásával, mely szerint annak, aki antiszemita nézeteket képvisel, és kisebbségek ellen uszít, nincs helye a magyar politikában, médiában, illetve közhivatalban”.

A szocialisták közleményükben arra szólították fel Farkas Péter Barnabást, hogy lépjen vissza a jelöltségtől, az indulását még támogató pártokat – a Jobbikot, a Demokratikus Koalíciót, az LMP-t és a Mindenki Magyarországa Mozgalmat – pedig arra kérik, kövessék a Momentum példáját, és vonják vissza a támogatásukat a képviselőtől.


https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/naci-karlenditessel-koszont-ozd-jobbikos-alpolgarmestere-5836082/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában