Közmunka

2021.09.24. 18:00

A közfoglalkoztatottak munkáját ismerték el

Első alkalommal rendezték meg az Arnóti Közmunkások Napját szerda délután.

Apagyi Beáta

Csöbör Katalin, Dr. Üveges István és Rácz Roland

Fotó: Bujdos Tibor

Az eseményt azért hozta létre a település önkormányzata, mert úgy gondolják, hogy a község működtetéséhez és tisztán tartásához nagymértékben hozzájárulnak a helyi közmunkások.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a közmunka szerves része az önkormányzatnak, akik pedig abban dolgoznak, azok számára ez jelentheti az egyetlen bevételi forrást a megélhetéshez. Továbbá azt, akinek nincs munkája, de szeretne dolgozni, visszavezetheti a munka világába.

– Az Európai Unió statisztikai hivatalának jelentése szerint Borsod megyében, Miskolc és környékén, beleértve Arnótot is, csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség 2010 és 2019 között – emelte ki az országgyűlési képviselő.

Nélkülözhetetlen

Üveges István, Arnót polgármestere hozzátette, hogy a hátrányos helyzetűnek nevezhető településen, ahol a bevétel nem túl magas, ahol nincs ipari park, hogy szakmunkásokkal, cégekkel tudják rendben tartatni a falut vagy fejleszteni az önkormányzati épületeket, a közfoglalkoztatás szükségszerű és nélkülözhetetlen.

A köszöntők után Üveges István és Rácz Roland közmunka-irányító bemutatták azokat az eszközöket, amelyeket a közmunkáltatás finanszírozása által ebben az évben vásároltak, illetve amelyeket pályázati forrásból szereztek be, de a település üzemeltetését szolgálják.

(A borítóképen: Az eszközöket is bemutatták, melyek segítik a közmunkát)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában