Magyar Diáksport Napja

2021.09.25. 18:30

A diákok megérezték a mozgás örömét

Az iskola apraja-nagyja nagy örömmel töltött néhány órát sporto­lással.

Hegyi Erika

Fotó: Bujdos Tibor

Minden diákot megmozgató, vidám, sportos programot szervezett pénteken a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola. A tavalyi tanévtől hivatalosan is témanap az iskolákban a Magyar Diáksport Napja, az intézmény pedagógusai ehhez csatlakozva szervezték meg a mozgással teli programokat.

Az iskola igazgatójától, Mikitáné Újjobbágy Erzsébettől megtudtuk, a sportolásra kihasználták az intézmény valamennyi közösségi terét, a tornatermet, az aulát, az udvart, de még a közeli Népkertbe is jutottak programok.

Az alsósoknak és a felsősöknek külön szervezték a sportos órákat. A testnevelők a különböző korosztályoknak megfelelő játékos, csoportos feladatokat találtak ki. A nap egyik fontos eleme a 2021 méteres futás volt. Ezt iskolakörökben teljesítették az erre vállalkozó diákok. Azt már évekkel ezelőtt lemérték a testnevelők, hogy az iskolát megkerülve több mint 400 métert lehet futni, így ezt megszorozva néhánnyal jött ki a 2021, utalva a jelenlegi évre.

Közösséget is épített

A kisebbeknél a játékosság volt a lényeg, változatos, csoportos feladatokba vonták be őket. A mozgás népszerűsítése és öröme volt a cél, nem a verseny. A napnak közösségépítő szerepe is volt, hiszen tanév elején még nagy szükség van az osztályok és csoportok összeszoktatására. Többek között azért is, mert az előző években a járvány miatt igencsak sokat voltak távol az iskolától a gyerekek.

– Örülök annak is, hogy ebben a néhány órában kiszabadultak az iskolapadból a diákok. Remélhetőleg sokan kaptak kedvet a tömegsporthoz, az edzésekhez – tette hozzá az igazgató.

https://boon.hu/video/sportnap-a-szabo-lorinc-iskolaban/

(A borítóképen: Változatos feladatokat teljesítettek a diákok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában