iroda

2021.09.02. 19:30

A belvárosban a BMH

Miskolc központjába költözött a megyei hulladékgazdálkodási közszolgáltató nonprofit kft.

Detzky Anna

Fotó: Kozma István

A Kazinczy utca 28. szám alatt nyitotta újra miskolci irodáját a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (BMH) szeptember 1-től. A személyesen megjelenő ügyfeleknek a nyitás napján praktikus, a cég logójával ellátott tárgyakkal, többek között vászonzsákkal kedveskedtek, a környezettudatosság jegyében. Az apró ajándékból az Észak munkatársai is részesedtek.

Könnyen elérhető

– Miskolci közszolgálati irodánk korábban a József Attila úton volt, ami kieső terület. A Kazinczy utca központi helyen van azon ügyfeleink számára is, akik a környező településekről érkeznek – mondta Prokai-Lázár Dorina, a BMH PR- és kommunikációs vezetője. – Az ügyfélterünk már teljesen fogadóképes, a hátsó irodáinkban azonban van még néhány elintéznivalónk, de ezeket csak munkatársaink használják. Egyébként Encsen, Kazincbarcikán, Mezőkövesden, Ózdon, Sajószentpéteren, Sárospatakon, Sátoraljaújhelyen, Szerencsen és Tiszaújvárosban működik még BMH-iroda.

Az ügyfelek számára munkanapokon állnak rendelkezésre.

– A hozzánk betérőket kedd kivételével hétfőtől péntekig reggel 8-tól délután 16 óráig várjuk. Szerdán pedig hosszított nyitvatartással dolgozunk, reggel 8-tól este 20 óráig. Telefonos ügyfélszolgálatunk is ebben az időintervallumban működik. A legtöbben lomtalanítás igénylése céljából, illetve a hulladékgazdálkodás kapcsán ingatlanok névátírása miatt érkeznek hozzánk. A weboldalunkon a dokumentumok menüpont alatt megtalálható az összes szükséges nyomtatvány és bejelentőlap természetes személyeknek, társasházaknak, költségvetési szerveknek és gazdálkodóknak, amelyeket érdemes előre kitölteni – ajánlotta a PR- és kommunikációs vezető.

Lomtalanítás ingyen

A lomtalanítás és a szelektív hulladékgyűjtés új szabályairól faggattuk még a szakembert.

– Házhoz menő rendszerben működik a lomtalanítás 2018. január 1-től, ami évi két alkalommal térítésmentes. Az igénybejelentő lap beküldésével lehet lomtalanítást kérni, amin azt is meg kell határozni, hogy mekkora mennyiségű hulladékot fognak kihelyezni. Ezután történik a szállítási osztállyal és az ügyféllel a szállítás időpontjának egyeztetése. A szelektív hulladékgyűjtés rendszere pedig január 1-től változott meg – mondta a PR- és kommunikációs vezető.

Átlátszó zsákban is

– A sárga színű zsákot már nem fogadják el, de az illetékes társulásoktól sárga hulladékgyűjtő edényzetek vehetők át. Most már ebbe kell tenni a szelektív hulladékot. Amennyiben a háztartásban felgyülemlett szelektív hulladék meghaladja ennek mértékét, akkor átlátszó zsákban is kihelyezhető az edényzet mellé – tájékoztatott Prokai-Lázár Dorina.

(A borítóképen: Az iroda már új helyszínen található)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában