Iskolakezdési csomag

2021.08.31. 07:00

Tanszerek a többgyermekes családoknak

Tavaly 65 ezer tanszerből 1700 többgyermekes család 4 ezer gyermekének jutott iskolakezdési csomag országszerte.

Nagy-Hankó Krisztina

Fotó: Olvasónktól

Idén augusztusban negyedik alkalommal szervezte meg közös tanszergyűjtési programját az Auchan Magyarország és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE). Hatalmas segítség ez azoknak a rászoruló családoknak, amelyekneknek szerényebbek az anyagi körülményei és gondot okoz az iskolakezdés. A NOE arra buzdította tagjait, hogy aki megteheti, az vegyen egy-két termékkel többet, hogy az egyesület közreműködésével oda kerülhessenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk. Országosan szeptember 5-ig várják a felajánlásokat a multinacionális áruházlánc egységeiben – tudatta Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke.

Volt adakozókedv

Az országos egyesület tagszervezeteként a miskolci nagycsaládosok is részt vettek az akcióban. Miskolcon három hosszú hétvégén keresztül – csütörtöktől vasárnapig – összesen 12 napig tartott a tanszerek gyűjtése, mely augusztus 29-én zárult. Változó volt az emberek hozzáállása, sokan szívesen segítettek, míg voltak olyanok is, akik úgy vélekedtek, nekik nincs erre pénzügyi keret – osztotta meg tapasztalatait Góré Lívia, a Miskolci Nagycsaládosok Egyesületének titkára. Lívia aktívan részt vett az adománygyűjtésben, több alkalommal is ott volt az áruház gyűjtőpontján. Az akció szórólapjai elérhetőek voltak az áruházban, de az egyesületi tagok is osztogatták a vásárlóknak. A családok tagjai többnyire együtt mentek az önkéntes tevékenységre, így a gyerekek is részt vettek a szórólapok osztásában. Tőlük szívesebben elfogadták az emberek, mint a felnőttektől – mondta a titkár.

Hozzátette: összességében a program megítélése pozitív volt, voltak adakozó emberek. Az, hogy ki mennyit tudott rászánni, teljesen eltérő volt, hiszen volt, aki 10 ezer forint értékben vá­sárolt, és volt, aki csak egy füzetcsomaggal tudta segíteni a kezdeményezést. Átlagosan elmondható, hogy 2-3 ezer forintos ráfordítással támogatták a vásárlók a tanszergyűjtést. Alsó és felső tagozatos füzetekből gyűlt össze a legtöbb, de nagyon sok toll, ceruza és egyéb felszerelés, eszköz is került a kosarakba. A legnagyobb felajánlás egy frissen vásárolt iskolatáska volt.

(A borítóképen: Az összegyűjtött tanszerek egy része)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában