Harmadik alkalommal

2021.08.14. 07:00

Polgármesterek találkozója Debrétén

Már hagyománya van a találkozónak, amely idén is jó hangulatban telt a kistelepülésen.

Horváth Imre

Fotó: Horváth Imre

A közelmúltban ismét megrendezték a polgármesterek találkozóját Debrétén, amelyre a térség településvezetői mellett az országgyűlési képviselő és a járási hivatalvezető is hivatalos volt.

Debréte képviselő-testülete nevében köszöntötte a résztvevőket Csigó Tibor polgármester, majd elmondta, hagyományt szeretett volna teremteni ebből a rendezvényből, amelyet most már harmadik alkalommal tudtak megszervezni.

– Az a célja ennek a találkozónak, hogy ismerkedjünk kicsit, hogy kötetlenül tudjunk beszélgetni, kicsit lazábban, mint egyéb rendezvényeken, egy kellemes ebéd mellett. Legyen egy lehetőség arra, hogy olyan témák is felmerülhessenek, amelyek egyébként nem, ne csak mindig a problémákról legyen szó. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát, és adjunk magunknak egy olyan lehetőséget, amikor a polgármestereknek nem a feladat az első, hanem egy kicsit kikapcsolódhatnak, miközben megosztják egymással a tapasztalataikat – mondta el a polgármester.

Szeretettel köszöntött mindenkit Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is, köszönetet mondva a házigazdának, hogy évről évre megrendezi a találkozót, lehetőséget teremtve arra, hogy összejöhessenek a térség polgármesterei. Erre Debréte kitűnő helyszín, alkalmas arra, hogy egy kicsit elcsendesedve kikapcsolódjanak, és megosszák egymással az elképzeléseiket, terveiket.

– Ha visszatekintünk az elmúlt 15 hónapra, akkor elmondhatjuk, hogy a koronavírus-járvány megváltoztatta az életünket, és már mindenki vágyott arra, hogy a normális kerékvágásba visszatérjen az életünk. A közösségi élet fontos, mert van egy megtartóereje, ápoljuk a kialakult kapcsolatokat, így kellett már, hogy újra működhessen – hangsúlyozta a képviselő.

Kitért a pályázati lehetőségekre is, melyek kapcsán elmondta, minden, a körzetébe tartozó település nyert már a Magyar Falu Program valamely pályázatán, ez pedig segíti a fejlődését a vidéknek, hogy a települések elérjék a céljaikat. Szeretnék a program segítségével elérni, hogy minden településen minden önkormányzati épület úgy működhessen, olyan körülmények között és felszereltséggel, ami bizonyítja, hogy a kistelepülések is élhetőek.

Az ebéd után jó hangulatú, kötetlen beszélgetés következett késő délutánig, bizonyítva, hogy a rendezvény elérte célját.

(A borítóképen: Harmadik alkalommal gyűltek össze)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában