A hétvége legjobb képei

2021.08.09. 18:30

Orgonák Éjszakája, Avasi Kvaterka, Borsodi Vágta

Fotósaink ismét megörökítették az elmúlt hétvége eseményeit.

9. Borsodi Vágta és 1. Miskolci Járás Napja

Fotó: Kozma István

Több megyénkbeli település is csatlakozott a szombaton megrendezett Orgonák Éjszakája országos programsorozathoz.

A művészek színes programokon keresztül mutatták meg a hangszerek királynőjének sokszínűségét.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság közlekedési szakembereinek részvételével augusztus 6-án, pénteken megrendezték Miskolcon a X. Megyei Szakmai Közlekedési Versenyt. A verseny az elméleti tudás felmérése céljából tesztek kitöltésével kezdődött, majd a kiképzőközpont tanpályáján a motoros, illetve az autós járőrök mérték össze ügyességüket.

Ezzel egyidejűleg a Szentpéteri kapu – Repülőtéri út kereszteződésében a főkapitányság munkatársai – a közlekedési lámpát kikapcsolva – karos forgalomirányítási tudásukról adtak számot. A versenyben a miskolci székhellyel rendelkező egységek mellett a megye mind a tíz rendőrkapitánysága képviseltette magát.

Félidejéhez érkezett péntek este a II. János Pál pápa téren Miskolc-Diósgyőrben a hat előadásból álló térzenei élménysorozat, amelyet a teret 2020-ban kivitelező DHJ Építő Kft. szervez. Latinos dallamok szálltak a Szinva fölött a Latin Projekt duó hangszereiből.

A Borsodi Vágta ezúttal az első miskolci járási nappal összekötve és számos színes programmal érkezett. Egy társrendezvénnyel is várták az érdeklődőket Hernádkakon augusztus 7-én.

Koncz Ferenc-emléktornát rendeztek szombaton Tokajban. A rendezvény a barátságról, a sportról, a jótékonyságról szólt, és a résztvevők megemlékeztek a tavaly tragikus körülmények között elhunyt Koncz Ferencről is, aki megyénk 6. számú választókerületének parlamenti képviselője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában