tömegközlekedés

2021.08.30. 11:30

Népharag után új menetrend

Az iskolakezdésre új menetrenddel készül a Miskolc Városi Közlekedési (MVK) Zrt.

Szaniszló Bálint

20210812 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország MVK illusztráció. Katasztrofális a Miskolci tömegközlekedés.

Fotó: Ádám János

Az iskolakezdéshez, valamint – mint fogalmaznak – „egyéb körülményekhez” igazodva az MVK Zrt.-nél szeptember 1-től új menetrend lép életbe – olvasható a társaság ezzel kapcsolatos közleményében.

Késő este is jár a villamos

Nagyon sok utas – különösen azok, akik késő este érkeznek vonattal a városba, vagy próbálnak hazajutni a belvárosból – számára jó hír, hogy meghallgattatott a sok-sok panasz, és mindennap indul villamos a Tiszai pályaudvarról 23.50-kor, illetve Felső-Majláthról 0.25-kor. Ezzel javul a késő esti, éjszakai közlekedési lehetőség. A villamosközlekedéssel kapcsolatos változás az is, hogy ismét közlekedik a 2-es villamos munkanapokon. Amikor a 2-es villamos nem közlekedik, akkor helyette az Újgyőri főtér és a Vasgyár között közlekedő autóbuszok vehetők igénybe villamosbérlettel, illetve a papíralapú jegy másik végének érvényesítésével.

Mint megtudtuk, többlet-autóbuszjáratok közlekednek az iskolakezdéssel összhangban az 1/1B-s, 3/3A-s, 6-os, 7-es, 14-es, 16-os, 19-es, 20-as, 29-es, 32-es, 34-es, 35-ös autóbuszvonalakon, továbbá a tanszüneti menetrendhez képest reggel 4 és 9 óra között 28 darab többletjárat indul, míg a délutáni csúcsidőben, 13 és 18 óra között 49 darab többletjárat biztosítja a könnyebb eljutást a tanintézményekbe. Az egyetemi tanévkezdéshez igazodva pedig szeptember 6-tól újra közlekednek a 22-es autóbuszok.

Az MVK Zrt. – szándéka szerint – folytatja a menetrendi indulási időpontok összehangolását, ennek következtében változik a 68-as autóbuszok menetrendje a Bükkszentlászlón élő utasok érdekében. A Repülőtérről 5 és 12 óra között, Miskolctapolcáról pedig 12.15 és 17.45 között induló valamennyi 20-as autóbuszjárat érinti az Egyetemváros végállomást. Az egyetemi szorgalmi időszakban újra közlekednek a 22-es autóbuszok, azonban a Centrum végállomás irányába kibővített útvonalon szállítják az utasokat. Az Egyetemváros végállomástól indulva a Népkertig változatlan az útvonaluk, majd a Villanyrendőr, a Hősök tere és a Petőfi tér megállóhelyek érintésével közlekednek a járatok.

A martinkertvárosi Y-híd építésének részeként háromsávos körforgalmat alakítanak ki a Király és a Vörösmarty utca kereszteződésében. A munkálatok miatt változik a közlekedési rend a Vörösmarty utcán a Soltész Nagy Kálmán utca és a 3-as főút közötti szakaszon úgy, hogy a 3-as főút felől nem lehet majd behajtani. A Vörösmarty Mihály utcát érintő változás miatt szeptember 1-től módosul a 3A-s és 24-es járatok közlekedése. A leginkább szembetűnő változás, hogy a 3A-s autóbuszok a Berzsenyi Dániel utca – Repülőtér szakaszon fognak közlekedni, ezzel átszállás nélküli eljutás jön létre a megyei kórház iránya és a Tiszai pályaudvar közötti szakaszon.

Fontos változás az utasok számára, hogy a Búza tér végállomás helyett a járatra a 24-es autóbusz Búza tér megállóhelyén (a görögkatolikus templomnál) vagy a Búza tér/ Zsolcai kapu megállóhelyen (az 1-es autóbusz megállóhelye) lehet fel- és leszállni. Az autóbusz nem közlekedik be a Búza tér végállomás területére, tehát vagy a Búza tér/ Zsolcai kapu megállóhelyen tudnak felszállni/leszállni, vagy a Búza tér mögött a 24- es autóbusz megállóhelyén.

A 24-es autóbusz menetrendje a 3A-s útvonalváltozása miatt szintén jelentősen módosul. A járat útvonala és megállóhelyei nem változnak, de a 24-es autóbusz mellett a Repülőtér/Bosch végállomás – Búza tér szakaszon a 3A-s autóbuszokat lehet igénybe venni, ezért kéri az MVK, hogy utazás előtt a 3A-s autóbusz menetrendjét is nézzék meg.

(A borítóképen: Ismét lesz 2-es villamos, és éjjel sem kell hiába várni a megállóban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában