óriáskígyó

2021.08.12. 09:00

Meglett az avasi kígyó gazdája

Az elmúlt héten egy tízemeletes társasház lépcsőházában bukkant fel egy királypiton.

Hegyi Erika

Forrás: Olvasónk küldte

Nagy riadalmat keltett az elmúlt héten egy kétméteres kígyó, amit az egyik avasi társasház lépcsőházában fotózott le az egyik ott lakó. Azután a hüllő eltűnt, senki sem tudta, éppen merre jár. A lépcsőházban élőkön eluralkodott a félelem. Rettegve szálltak be a liftbe, nem merték a kutyusukat levinni sétáltatni, és nehezéket tettek a vécéülőke fedelére, nehogy onnan bukkanjon elő a hívatlan vendég. A lakók több szakemberhez is fordultak, de csak egy kisállat-kereskedőtől kaptak ígéretet, hogy ha megtalálják az állatot, akkor elviszi.

Egyik olvasónk az Észak-Magyarországhoz fordult, hogy írjuk meg a történetet, hátha olvassa a kígyó tulajdonosa, és elviszi a lépcsőházból az állatot. Pár nap múlva valóban jelentkezett a tulajdonos. Az egyik lakó szerint a szomszédos, négyemeletes társasházban lakik, és a kígyója, amiről később kiderült, hogy egy királypiton, az ablakon át szökött meg otthonról. Az is kiderült, hogy a tulajdonos sem az eredeti gazdája a hüllőnek, ő is befogadta korábban.

Azt azonban senki nem tudta megmondani, hogy végül a pitont megtalálták-e. A társasházkezelő cégtől annyit tudtunk meg, hogy napokig keresték, de nem találták. Valószínűleg egy kisállatbefogó vitte el. A hüllő értéke egyébként 100 ezer forint körül van.

Nem kell félni tőle

Szerencse a nagy riadalomban, hogy a szökevény királypiton emberre ártalmatlan. Bár az óriáskígyók családjához tartozik, de kis termetű, így egy embert képtelen lenne becserkészni.

A miskolcihoz hasonló eset történt nemrég egy szolnoki társasházban is. Az egyik lakó a tizedik emeleti lakásában egy királypitonnal találta szemben magát. Értesítette a rendőrséget, és egy partvis segítségével vödörbe terelte a hívatlan vendéget. A rendőrség egy vadállatbefogót értesített, aki azt valószínűsítette, hogy egy rosszul bezárt terráriumból szabadulhatott ki az állat, és a szellőzőn keresztül juthatott át a másik lakásba. A szakértő elmondta, hogy a királypiton nagyon népszerű hobbiállat, ráadásul engedély nélkül tartható kígyó, ezért semmilyen eljárás nem indul az esettel kapcsolatban.

(A borítóképen: A kígyót a házban lakók fotózták le, mielőtt eltűnt volna)

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/ketmeteres-kigyo-az-avason-5697530/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában