üzemcsarnokrész

2021.08.12. 18:00

Már közel százan

Újabb üzemcsarnokrészt avattak Tiszakarádon.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Új üzemcsarnokrészt avattak Tiszakarádon, ahol az egyik német tulajdonú sátoraljaújhelyi autóipari beszállítói cég, a Prec-Cast Öntödei Kft.-ben folyó gyártási folyamat egyes részeit végzik el.

Dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője beszédében elmondta: a bodrogközi település 2014 óta tartozik a választókerületéhez. Akkoriban jóformán pár tucatnyi közmunkás álláshely jelentette a helyi foglalkoztatást, és több mint hétszáz regisztrált munkanélküli élt a mintegy 2500 lakosú faluban. Ez a helyzet tarthatatlannak bizonyult, és Karászi Zoltán polgármesterrel közösen úgy döntöttek, megpróbálnak valamit tenni annak érdekében, hogy helyben piaci alapú munkahelyet teremtsenek.

Az együttműködés olyan jól sikerült, hogy most már bővítésre volt szükség – dr. Hörcsik Richárd

Hozzátette: az alapötletet az adta, hogy sokan jártak dolgozni Tiszakarádról a sátoraljaújhelyi üzembe. Ennek alapján vetődött fel, hogy egyes munkafolyamatokat talán ki lehetne szervezni, és helyben létrehozni egy üzemegységet. Ez néhány éve megtörtént, akkor ötven emberrel kezdett dolgozni a tiszakarádi üzem, ami belügyminisztériumi támogatással, százmillió forintból készült el egy régi, egykori varroda épületére alapozva. A honatya szerint az együttműködés olyan jól sikerült, hogy most már bővítésre volt szükség, aminek köszönhetően újabb ötven ember kap munkát. Így már százan dolgozhatnak ebben a konstrukcióban Tiszakarádon – erősítette meg dr. Hörcsik Richárd.

Kétszázmillió forint

Karászi Zoltán hozzátette: a helyi üzemegység a mostani bővítéssel már csaknem 800 négyzetméteren működik, és közel száz embernek ad majd munkát. Ez nagyon fontos a helybelieknek, mert feladattól és teljesítménytől függően ugyan, de a közmunkásbér többszörösét is meg lehet keresni – közölte. Hozzáfűzte: a második ütem, szintén belügyminisztériumi forrásból, kétszázmillió forintba került. Ez a beruházás az új üzemcsarnokrész megépítésén túl a régi épület tetőszerkezetének felújítását is jelentette. A két új csarnokban modern fűtési rendszert építettek ki – tette hozzá a polgármester.

(A borítóképen: A tiszakarádi ünnepélyes avatón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában