Civil összefogás eredménye

2021.08.10. 19:00

Hazaindulhat végre a lengyel kamionos

Novajidrány közelében borult árokba a lengyel kamion több mint egy hete. Hatalmas civil összefogás segítette ki a bajból és, ha minden a terveknek megfelelően alakul, augusztus tizedikén, kedden hazaindulhat végre a családjához..

Forrás: Facebook

Korábban többször is írtunk arról, hogy egy hete – augusztus elseje óta – élt árokba borult kamionjában egy lengyel sofőr, akivel Novajidrány közelében történt a szerencsétlenség. Paradicsomot szállított volna Lengyelországból Bulgáriába, amikor megtörtént a baj. Az arra haladó autósok figyeltek fel rá, és az egyik közösségi oldalon több csoportban is megosztották a fotóit, találgatták, mi történhetett vele vagy tudtak néhány konkrét információt is mellékelni.

A Novajidrányban élő Varga Kitti volt azonban az, akinek eszébe jutott, hogy augusztus hetedikén, szombaton reggel segítséget kér a közösségi oldalon a szerencsétlenül járt sofőr számára, és ennek köszönhetően felgyorsultak az események. Szombat este civil összefogással sikerült kihúzni az árokból a kamiont és talpra állítani. Az ország minden részéből érkeztek autómentők, Hernádkakból pedig egy daru. A novajidrányi református lelkész, Szanyi Bertalan traktorával segített.

Varga Kitti nemrég jó hírt közölt velünk: úgy néz ki, hogy a lengyel sofőr kedd este elindulhat haza a kamionnal. A jármű javításához szükséges alkatrészeket is jószándékú emberek küldték, a nagyobb alkatrészeket pedig a sofőr barátja hozta Lengyelországból, akinek szintén Novajidrány felé vezetett az útja. A szerencsétlenül járt kamiont, aminek a pótkocsija is alapos javításra szorul, a település határában található Kisliget Kft. telephelye befogadta, így oda vontatták be.

– Ott mégis védett, zárt helyen van, nem az út szélén – jegyezte meg Kitti. – Most a sofőr javítgatja a járművét, de segítenek neki a novajidrányi emberek és a mezőgazdasági cég dolgozói is. A pótkocsi oldalát és a raklapokat a református lelkész fia, Szanyi Márk erőgépekkel szállította a kamionhoz. Reggel voltam a sofőrnél, és azt mondta, hogy van bőven enni- és innivalója, mert a helyiek nagyon kedvesek. Hálás minden segítségért. Délben a lelkész feleségével bevittük Encsre a rendőrkapitányságra, hogy a papírjai is rendben legyenek. Remélem, most már minden jóra fordul, és este valóban elindulhat, hiszen otthon a felesége és három lánya várja – mondta Varga Kitti, akik megszervezte, koordinálta és végig kézben tartotta a mentőakciót.

(A borítóképen: A kamion, közvetlenül a kiemelés után)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában