Koncz Ferenc-emléktorna

2021.08.05. 14:30

Koncz Ferencre emlékeznek Tokajban

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Koncz Ferenc-emléktornát rendeznek augusztus 7-én, szombaton Tokajban. A rendezvény a barátságról, a sportról, a jótékonyságról szól, de a résztvevők megemlékeznek a tavaly, tragikus körülmények között elhunyt Koncz Ferencről, aki megyénk 6. számú választókerületének parlamenti képviselője volt.

Kerekes Sándor, a Tokaj Kincsei Egyesület alelnöke, az emléktorna főszervezője az Észak-Magyarországnak elmondta, főleg Tokaj környékéről, de a szomszédos megyéből, Szabolcsból és más megyénkbeli településekről is érkeznek majd polgármesterek. Lesz, aki focicsapatot is hoz magával. A megnyitó után, melyen ott lesz Koncz Ferenc lánya, Koncz Zsófia országgyűlési képviselő is, kezdődnek a futballmérkőzések. Itt az ismerkedés, a barátkozás, az összefogás lesz a lényeg. A gálamérkőzésen a magyar Országgyűlés labdarúgó-válogatottja küzd meg a győztes csapattal vagy a polgármesterek csapatával. Ez majd az emléktorna napján dől el. A részvevőket a sok sport után finom ebéd is várja.

– Arra kértem a polgármestereket, hogy hozzanak magukkal egy-egy ajándékcsomagot. Legyenek benne olyan termékek, melyek a településükre jellemzőek, amiket ott termelnek vagy készítenek. A csomagokat később elárverezzük, a bevételből pedig árva és beteg gyermekeket, valamint intézményeket támogatunk – sorolta az alelnök. Hozzátette: a rendezvénnyel Koncz Ferenc munkássága előtt szeretnének tisztelegni. Az emléktornára érkező polgármesterek mind ismerték és szerették őt. Koncz Ferenc is kedvelte a sportot, focizott, sok sporteseményen vett részt.

(A borítóképen: Koncz Ferenc [1959–2020])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában