V. Szikszói Járás Napja

2021.08.28. 14:00

Hernádkércsen találkoztak

Az V. Szikszói Járás Napján egymás tevékenységét is megismerték a települések.

Fotó: Ádám János

A jubileumi rendezvényt Gerőcs-Tóth Andrea, a B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal főigazgatója nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a rendezvény a térségben élő közfoglalkoztatási tevékenységek és az ezekhez kapcsolódó lehetőségek megismertetését szolgálja, amellett, hogy a szervezők nagy hangsúlyt fektettek a környék sokszínű adottságainak bemutatására kulturális és sportrendezvényeken keresztül.

Közösen gondolkodva

– A legfőbb cél, hogy a Szikszói járáshoz tartozó 24 eltérő adottságú település egymás tevékenységét megismerve, közösen gondolkodva egyre szerteágazóbb fejlesztéseket valósíthasson meg, valamint a térségben felmerülő problémák hatékony megoldása is közösen, együttműködve történhessen. Az idei alkalommal első ízben az önkormányzatok meghívták a települések meghatározó munkáltatóit, vállalkozóit, lehetőséget biztosítva ezzel a kapcsolatépítésre. Az elsődleges szándék arra irányul, hogy a magántőke felfedezhesse a térségben rejlő lehetőségeket, és további foglalkoztatók települjenek a járás kiaknázatlan területeire – erősítette meg a főigazgató.

Dr. Koncz Zsófia, a térség országgyűlési képviselője megtisztelőnek tartotta, hogy a választókerületén belül rendezték meg az eseményt, továbbá azt is elárulta, hogy infrastrukturális fejlesztések mellett azon is dolgoznak, hogy a Hernádon a vadvízi turizmust és egyéb lehetőségeket jobban kiaknázzák a jövőben.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő kiemelte, a polgármesterek, az országgyűlési képviselők és a kormány tisztviselői mindig egyet akarnak, mégpedig azt, hogy a térség, a közösség fejlődjön, haladjon előre.

– Fontos a munkaalapú társadalom jelenléte, hogy ne a segélyekre fektessük a hangsúlyt, hanem a becsületes munka elvégzésére, úgy gondolom, ez folyamatosan megvalósul – tette hozzá Demeter Zoltán.

– Valójában ez a hatodik alkalom, azonban a tavalyi esemény a pandémia miatt sajnos elmaradt. Érdemes tudni erről a rendezvényről, hogy mindig más-más település szervezi meg. Idén mi vagyunk a szerencsések – kezdte a témával kapcsolatos gondolatait Kozma István, Hernádkércs polgármestere. – Tanultunk az előző évek „hibájából”, amikor is mindig forró volt az időjárás augusztus végén, ezért próbáltunk most árnyékos, fás helyre kitelepülni, így esett a választás a Hernád-híd lábánál lévő területre. A helyszín lehetőséget biztosít arra is, hogy a településünk egyik kitörési lehetőségét bemutassuk. Ennek megfelelően a kísérőrendezvényünk az Egy csónakban evezünk! elnevezést kapta, amelynek keretében egy kenutúrára is lesz lehetőség a nap folyamán. A járás napja alapjában véve közfoglalkoztatási kiállítás, ez az első év, amikor nyithattunk a helybeli vállalkozók, cégek, munkáltatók felé is. Így ők is megjelentek a települések pavilonjai mellett, akik bemutatják termékeiket, értékesítésre szánt eszközeiket. Emellett kulturális programokkal, kísérőrendezvényekkel tesszük tartalmassá a mai napot – mesélte ottjártunkkor Kozma István.

(A borítóképen: Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, dr. Koncz Zsófia és Demeter Zoltán a megnyitón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában