Miskolc

2021.08.28. 11:30

„Fészekrakóktól” féltik a várost

A városvezetés a lakások bérleti díjának emeléséből próbálja pótolni a rossz gazdálkodás miatti költségvetési hiányt a Fidesz szerint.

rbt

Forrás: ÉM

A baloldali városvezetés ámokfutásba kezdett Miskolcon, az önkormányzati lakások bérleti díjainak, továbbá az ezekhez kapcsolódó letétek komoly emelését fogadták el a csütörtöki közgyűlésen. Hathavi kaució, bizonyos esetekben akár 300 százalékos díjemelés és a miskolci fiatalok és családok álköntösbe bújtatott radikális megszorítás. Erről beszélt pénteki sajtótájékoztatóján dr. Nagy Ákos, a Fidesz frakcióvezetője, Hollósy András, a Fidesz–KDNP miskolci szóvivője és Bajusz Gábor önkormányzati képviselő.

A bérlőkkel fizettetik meg

„Miskolcon közel 4 ezer lakás esetén emelik a közeljövőben folyamatosan a bérleti díjakat és a kapcsolódó letétet, ez több mint tízezer, bérből vagy nyugdíjból élő miskolcit hoz lehetetlen vagy nagyon nehéz egzisztenciális helyzetbe – emelte ki dr. Nagy Ákos. – Ezúton is kérjük a városvezetést, hogy Miskolc működtetését és fejlesztését a város tízmilliárdos nagyságrendű bevételéből, az elmúlt esztendőkben elnyert pályázati pénzekből, de elsősorban az utóbbi évtizedben Miskolcon megvalósult számtalan fejlesztés eredményéből oldják meg, ne állítsák a várost sodródó pályára, ne a miskolciakkal fizettessék meg az elvesztegetett elmúlt két évet és az elmulasztott döntésekből és a hozzá nem értésükből eredő veszteségeket. Nincs szükség élősködő, felelősséget nem vállaló, csak a saját zsebüket néző tanácsadókra, ezek az intézkedések csak pusztítják, nem építik Miskolcot.”

„A baloldali recept, a megszorítások, a hitelfelvétel és az adóemelések politikája eddig is, ezután is kudarcot fog vallani. Ne emeljék fel az önkormányzati lakások és a kapcsolódó kaució díját akár több százezer forinttal. A cél, hogy Miskolc lakossága is gyarapodjon, egekbe emelt bérleti díjakkal, mindenfajta pluszszolgáltatás nélkül, ez csak a becsületes emberek megsarcolása. Azt is látjuk, hogy a baloldali városvezetés gyenge lakáspolitikai koncepciója és Miskolc romló közbiztonsági helyzete egy régi-új problémát hozott a felszínre: a belvárostól 100 méterre fészekrakó családok jelentek meg, randalíroznak, nem hagyják nyugton az itt dolgozó vendéglátós vállalkozókat és az itt élő tisztességes lakosokat. Ebből a lakáskoncepcióból nem kérünk – szögezte le a frakcióvezető. – Miskolc előző városvezetése 35 ezer polgár támogatásával megkezdte a nyomortelepek felszámolását és a fészekrakók kiköltöztetését. Ezt dönti romba a mostani városvezetés.”

(A borítóképen: Hollósy András, dr. Nagy Ákos és Bajusz Gábor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában