Megható összefogás

2021.08.08. 13:30

Egy hete élt a kamionjában a lengyel sofőr, míg végre segítséget kapott

Egy hétig élt embertelen körülmények között kamionjában az a lengyel sofőr, aki Novajidrány közelében borult a vízelvezető árokba, ráadásul a mobiltelefonja is a vízben landolt, így még a családjával sem tudta felvenni a kapcsolatot.

Forrás: Varga Kitti Facebook oldala

Az arra haladó autósok közül többen felfigyeltek rá, ételt és innivalót vittek neki, amit az első napokban nem is volt hajlandó elfogadni, ráadásul a kommunikációt a nyelvi nehézségek is akadályozták.

Végül augusztus 7-én, szombaton egy fiatal hölgy megelégelte a tétlenséget és az egyik közösségi oldal több csoportjában megosztotta a kamionsofőr történetét, továbbá segítséget is kért a nevében. Kitartásának köszönhetően többen is jelentkeztek, így – a közösségi összefogásnak köszönhetően – késő délután megkezdődhetett a mentés, és most már ismét saját kerekein áll a sérült jármű, amelynek már a javítását is megszervezték, hogy tulajdonosa minél hamarabb hazaindulhasson vele.

Időközben az is kiderült, hogy a lengyel férfi saját vállalkozásban szállítmányoz a kamionnal, ezért anyagi nehézségei miatt nem tudott intézkedni. Éppen ezért nagyon meghatott a rengeteg segítség és támogatás. Azt kéri, már

ne vigyenek neki élelmiszert, vagy innivalót, mivel bőven el van látva,

már nem tudja hová tenni, valamint a jó szándékú emberek segítőkészségével sem szeretne visszaélni.

A történetet részletesen ismertető cikk is hamarosan kikerül a portálunkra!

(Fotók: Varga Kitti Facebook oldala, a tulajdonos engedélyével)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában