képzési program

2021.08.02. 09:00

Egyedülálló képzés egyetemistáknak

Kivételes tanulási és fejlődési lehetőségeket kínál mostantól egyetemistáknak is a Mathias Corvinus Collegium Miskolcon.

Petri Nóra

Fotó: Bujdos Tibor

Három különböző képzési programot indít Miskolcon az MCC a tehetségek felkarolására. Az általános és középiskolásoknak augusztus végéig lehet jelentkezniük, míg az egyetemistáknak szóló program jelentkezési határideje augusztus 3-án, kedden jár le.

„Mi nem a közoktatást szeretnénk helyettesíteni” – hangsúlyozta Konyári György, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) miskolci képviselet-vezetője. – Akik hozzánk csatlakoznak, azoknak olyan 21. századi, versenyképes tudást szeretnénk átadni, amit valamiért a közoktatás nem tud megadni; nincs rá idő, nincs rá mód, esetleg anyagi forrás. Olyan dolgokat, amik gyorsítópályára állítják a kicsiket a tanulmányaikban, a nagyobbakat pedig a karrierjükben, az előrehaladásukban.

– Az általános iskolai programmal mindig az 5. osztályba lépőket várjuk, ők felmenő rendszerben kapcsolódnak be a közös munkába. Eddig folytatásra nem volt lehetőség, most azonban elindul a Középiskolás Program is. Ide 9. osztálytól 12. osztályig bárki csatlakozhat, emellett pedig az egyetemistáknak szolgálunk izgalmas tudással, őket Juniorképzésünkre várjuk – ismertette az idei lehetőségeket Konyári György.

Egyetemes tudás

A Juniorképzésre azok a Miskolci Egyetemen tanuló, nappalis diákok jelentkezhetnek, akiket idén vettek fel, illetve leendő másodévesei az intézménynek. – Ők sikeres pályázat esetén személyre szabott, kiscsoportos oktatásokban vehetnek részt, hazai és külföldi tanárok és szakemberek mentorálása mellett. Első körben 25 fővel indulunk, és a diákok érdeklődéséhez és tudásához szabjuk majd az elsajátítandó tananyagot – emelte ki a miskolci képviselet vezetője. – A mi fogalmaikkal mérve ez az igazi tehetséggondozás. Kihozni azt, amiben ő legjobb, illetve azt a hiátust is szeretnénk betölteni, amiben kevésbé jó.

A világ krémje

– Olyan professzorok, nemzetközi előadók, tudományos szakemberek vesznek majd részt a képzésben, akik a magyar felsőoktatás és a hazai szakma krémjei. Lesznek vendégelőadók is a világ legnagyobb nevű oktatási intézményeiből. Olyan professzorok, illetve a közélet és az üzleti világ képviselői tartanak majd előadásokat, akik a saját szakterületükön kiemelkedőt alkotnak. Ők Budapesten és vidéki nagyvárosban egyaránt indítanak majd kurzusokat, illetve a város számára nyitott előadásokat is szervezünk a részvételükkel Miskolcon, ahogy erre már júliusban is volt példa.

A lehetőségek programja

Az egyetemisták lakhatását is segítik. Az MCC-házakban ingyenes, magas színvonalú szálláslehetőséget biztosít majd az alapítvány a tehetséges diákoknak. Ugyancsak ingyenesek a nyelvi kurzusok, és jó tanulmányaik esetén ösztöndíjban is részesülhetnek a résztvevők. Emellett hazai és külföldi ösztöndíj-lehetőségek is megnyílnak előttük, később pedig, a végzéshez közeledve gyakornoki és karrierprogramokban is részt vehetnek majd. „Nagy lehetőség előtt állnak a diákok, szeretnénk, hogy a tanulásra koncentráljanak, de számos, a kikapcsolódást és a közösségépítést szolgáló programot is kínálunk!” – összegezte Konyári György.


A tehetséggondozó program Miskolcon

Fiatal Tehetség Program

Az általános iskola 5. osztályába lépőket várják, ők felmenő rendszerben kapcsolódhatnak programhoz. A diákok többek között megtanulnak újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként és megismerkedhetnek a robotika tudományával. A program digitális oktatási anyagokra épül, és kéthetenkénti játékos szombati foglalkozásokból áll.

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 31.


Középiskolás Program

A program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást. Felkészíti a diákokat a sikeres továbbtanulásra és kezdő támogatást nyújt hosszabb távú karrierútjuk tervezéséhez. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezik a hangsúlyt, amik a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele.

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 31.


Juniorképzés

Az Egyetemi Program első állomása a Juniorképzés, melynek célja, hogy magas színvonalú tudást adjon át a diákoknak. A program a hatékony és nyitott gondolkodásmód kialakítására, valamint az írásbeli és szóbeli készségek fejlesztésére törekszik. Az első tanév végére minden diáknak felsőfokú angol nyelvtudással kell rendelkeznie, amihez ingyenes nyelv­órákat is biztosítanak.

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 3.

További részletek: mcc.hu

(A borítóképen: Versenyképes tudást szeretnének adni, mondta Konyári György)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában