Perceken múlt minden

2021.08.07. 09:00

Megtalálták és megmentették a nőt, akit lódarazsak csíptek meg az erdőben

Sikeres életmentés az Aggteleki Nemzeti Parkban.

Fotó: Shutterstock

Péntek délután érkezett segélykérés a Miskolci Mentésirányításra, miszerint egy idős nőt több lódarázs is megcsípett.

Az allergiás asszony ájultan feküdt a Tohonya tanösvényen, valahol az Aggteleki Nemzeti Parkban.

Ennél több információt nem tudott adni a bejelentő, ráadásul térerő hiányában a segélyhívás is többször megszakadt, adta hírül Face­book-oldalán az Országos Mentőszolgálat tegnap. A bejegyzés szerint a tapasztalt mentésirányító riasztotta a legközelebbi mentőegységet, és a miskolci mentőhelikoptert is útnak indíttatta, miközben folyamatosan próbálta kideríteni, pontosan hova is kérik a segítséget.

Annyi biztosnak látszott, hogy Jósvafő külterületén lehet a baj,

így a mentésirányító a helyi polgármester segítségét kérte, aki maga is az Országos Mentőszolgálat munkatársa. A szakember is azonnal intézkedett, és saját terepjárójával ő is indult a keresésre. Jóna Gábor polgármester helyismerete nélkülözhetetlennek bizonyult,

segítségével a mentők már könnyebben megtalálták az eszméletlen beteget, akinél azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek. A mentéshez a helyszínen hamarosan landoló mentőhelikopter személyzete is csatlakozott, és végül stabil állapotban szállíthatták kórházba az asszonyt a mentők.

(A borítóképen: Lódarazsak, amelyek csípésére sokan allergiásak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában