Várospolitika

2021.08.21. 09:00

„Az ITC-ből nem lesz gettó!”

A Fidesz–KDNP miskolci frakciója szerint nincs szükség új krízisközpontra a belvárosban.

Bacsó István

Fotó: Kozma István

„Az elmúlt napok sajtóközleményeiből kiolvasható, hogy a miskolci baloldal szeretné rátenni a kezét az ITC-székházra. Ez persze érthető, hiszen nyilván szeretnének visszaköltözni a régi pártházukba” – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Hollósy András, a miskolci Fidesz–KDNP szóvivője.

Lakásfejlesztési tervek

A politikus kifejtette: „De nemcsak maguk költöznének oda, hanem a hírek szerint különféle lakásfejlesztési terveket is emlegetnek, amikből a miskolciak nevében szólva köszönjük szépen, de nem kérünk. Ugyanis nagyon jól emlékszünk arra, hogy mi történt akkor, amikor a baloldal Miskolcon lakásokkal kezdett foglalkozni. A Király utcai fejlesztésük úgy befuccsolt, hogy ott egy belvárosi gettó alakult ki, aztán jött a Fészekrakó Program, amit személyesen Gyurcsány Ferenc írt alá. Ennek a Fészekrakó Programnak pedig az Avasi lakótelep itta meg a levét!” – fogalmazott Hollósy András.

Nem teszik lehetővé

„Évekbe telt, amíg a Fidesz–KDNP a kormány segítségével megszabadította a miskolciakat a városba özönlő fészekrakóktól. Emlékeznek még a 10. emeleti disznóölésekre, a koszos lépcsőházakra és a hangoskodó, közösségi normákat be nem tartó családokra?”

A szóvivő szerint ezt nem fogják újra lehetővé tenni, ezért eltökéltek abban, hogy mindenféle baloldali ingatlanspekulációt megállítsanak az ITC-székház ügyében. Nem fogják engedni, hogy elgettósítsák a belvárost, hogy bizonytalan hátterű családoknak ismét egy fészekrakó központot alakítsanak ki.

„De nem is értjük, hogy miért hozza szóba a miskolci baloldal az ingatlanfejlesztési kérdéseket, hiszen ott enyészik a húszemeletes toronyház a Szentpéteri kapuban, amivel két éve semmit sem képesek kezdeni, a pályázati pénzt le sem tudták hívni, az épület pedig két éve mállik és porlad lakatlanul. De említhetnénk a Központi Leánykollégium kérdését is” – emlékeztetett Hollósy András.

Három bűnügyi hír

A Fidesz–KDNP szerint nincs szükség új krízisközpontokra, éppen eléggé szenvednek a miskolciak az elmúlt két évben drasztikusan lezüllött közterületi állapotoktól. Egyetlen hét alatt három olyan bűnügyi hír járta be a sajtót, miszerint rablótanya lett Lyukóból, fényes nappal megtámadtak egy villamosvezető-nőt, aztán pedig megkéseltek valakit a miskolci éjszakában, egy korábban családiasnak ismert étteremben. A készenléti rendőrség pedig pszichoaktív anyagokkal kereskedőket fogott el a számozott utcákban.

A várost vezető koalíciónak a miskolci emberek valós gondjaival kellene foglalkoznia, és nem „álproblémákról tartani nevetséges sajtótájékoztatókat” – fogalmazott Hollósy András.

(A borítóképen: Hollósy András szerint a városvezetésnek inkább a közbiztonsággal kellene foglalkoznia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában