Miskolc

2021.08.19. 09:00

„Álproblémákkal, nem Miskolccal foglalkozik a baloldal”

A baloldali politikusoknak a város valós problémáival kellene foglalkozniuk a Fidesz szerint.

20210423 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Miskolc logója a Szent István téren.

Fotó: Bujdos Tibor

Alakszai Zoltán, a megye kormánymegbízottja jelentette be, hogy a kormány döntése értelmében lebontják a letűnt rendszert jelképező volt pártpalotát (jelenleg ITC), amelynek felújítása olyan összegeket emésztene fel, amelyre nincs forrás. A bontásra és az épület helyére tervezett közösségi park kialakítására 2 milliárd forintot irányzott elő a kormány. Mint elmondta, a bontásról egyeztettek Veres Pállal, Miskolc polgármesterével.

A bejelentést követően Simon Gábor, az önkormányzat Velünk a Város frakciójának vezetője petíciót indított, mint fogalmazott, „a belváros látképét meghatározó ITC-székház” bontása ellen. Meglátása szerint az épületet fel kellene újítani, és fiatalok számára lakásokat kialakítani benne. A napokban a város alpolgármesterei jelentették be, hogy a városvezetés nem járul hozzá az ITC lebontá­sához.

Romló közbiztonság

„A Munkásőrség után most a Velünk a Város védi az üres, lebontásra megérett pártházat. Megdöbbentő, de a miskolci baloldal szerint az a legfontosabb, hogy a szivárványkoalíció védelmébe vegye a kommunista diktatúra egykori pártházát. Álproblémák kreálása helyett azonban a baloldali városvezetésnek Miskolc valós problémáival kellene törődnie, és megoldania azokat” – mondta az Észak-Magyarországnak Hollósy András, a miskolci Fidesz–KDNP szóvivője annak kapcsán, hogy a városvezetés napok óta az ITC-székház bontásával foglalkozik.

Hollósy András rámutatott: Miskolc valós problémája például a lezüllesztett tömegközlekedés, ugyanis a miskolciak nem tudnak a munkahelyükre beérni időben, hiszen óránként járnak a buszok egyes vonalakon, ha járnak egyáltalán. Egyre romlik – sorolta a problémákat – a közbiztonsági helyzet, agresszív kéregetők és bódult állapotban lévő személyek tartják rettegésben a lakosságot az Újgyőri főtéren és Lyukóban, fényes nappal vernek meg villamosvezetőt. De szerinte azt is láthatjuk, hogy helyenként megint méteres a gaz a városban, a közterek és a belvárosi kapualjak pedig kritikán aluli állapotban vannak.

„A baloldali politikusoknak ezekkel a valós problémákkal kellene foglalkozniuk, nem pedig azzal, hogy a pártadatbázisok frissítése érdekében aláírásokat gyűjtenek” – húzta alá Hollósy András.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/lebontjak-a-volt-partpalotat-lenin-is-eltunik-a-varosbol-2-5716949/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában