jótékonyság

2021.08.17. 16:00

Adományoztak a vadászok

Hiánypótló orvosi eszközöket adományoztak a vadászok hétfőn a megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjának.

Balogh Csilla

Fotó: Ádám János

Egy darab légpárnás matraccal, egy mobil váladékszívóval, valamint egy magasságmérésre is alkalmas digitális csecsemőmérleggel és annak kiegészítőivel gazdagodott a kórház gyermek­osztálya. A több mint 2 millió forint értékű adományhoz az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. révén jutott az intézmény. Az adományozó okiratot és a hiánypótló készülékeket kedden adták át hivatalosan az intézményben.

Összefogás

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fejes László elmondta: a vadásztársadalom gondolkodását, önzetlenségét és társadalmi felelősségvállalását az az összefogás mutatja leginkább, amelynek révén hiánypótló és életmentő orvosi eszközökhöz segítik az ország különböző pontjain található kórházak gyermekosztályait. Hozzátette: a Jótékonysági Vadászatot 2013-ban hívták életre Fejér megyében.

– A sikereken felbuzdulva 2019-ben terjesztettük ki országosan is ezt a tevékenységet. A Jótékonysági Vadászat az ország második karitatív programja. 2020-ban 82 millió forinttal támogattuk az egészségügyet, ami 108 új orvosi eszköz beszerzéséhez nyújtott fedezetet, és csaknem 40 ezer gyermeket gyógyított – hangsúlyozta az ügyvezető. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. nem titkolt szándéka a különböző társadalmi csoportok előtti példamutatás.

– Azt szeretnénk, ha minél többen csatlakoznának ehhez az önzetlen összefogáshoz, mert ezáltal lesz megteremthető az adományok nagyságának növekedése – mondta Fejes László, s rámutatott: Borsod-Abaúj-Zemplén megye az egyik legerősebb megye mind szellemiségében, mind létszámban, mind pedig az összefogás tekintetében.

A gyermekosztály vezető főorvosa, dr. Hauser Péter néhány szóban ismertette a kapott eszközök jelentőségét. A légpárnás matraccal megelőzhető, hogy a gyermekek testén felfekvések alakuljanak ki, elősegítve ezzel mihamarabbi gyógyulásukat, egyben lerövidíti a betegek kórházban tartózkodásának idejét. A mobil váladékszívó, mozgathatóságával könnyíti meg a betegellátást. A magasságmérésre is alkalmas digitális csecsemőmérleg bizonyos esetekben azért fontos, mert megkönnyíti a megfelelő terápiás döntések meghozatalát, illetve a gyógyszeradagolást, hiszen ennek mértéke a csecsemő súlyától és magasságától függ. A megyei kórház nevében a főigazgató, dr. Révész János köszönte meg a támogatást, s kiemelte, hogy az adományok a pandémia ideje alatt is folyamatosan érkeztek az intézménybe, amelyeknek összértéke 2019 óta csaknem elérte a 3 milliárd forintot. Hazánk legnagyobb gyermekegészségügyi központja 2018-tól kezdődően folyamatosan újul meg. A fejlesztések idén ősszel a sürgősségi gyermekosztály felújításával folytatódnak.

(A borítóképen: Dr. Hauser Péter, dr. Révész János kórház-főigazgató és Fejes László)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában