politika

2021.08.30. 09:00

A városvezetés bocsánatkérését várják

Nem hívták meg a Fidesz és a KDNP miskolci képviselőit a városi ünnepi közgyűlésre.

„A városi ünnepségek és megemlékezések sorában június 4-e után néhány hónapon belül ismét méltatlan helyzetbe hozták több tízezer miskolci képviseletét. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy augusztus 20-án a Szent István-napi ünnepség keretein belül tartott díszközgyűlésre a Fidesz és a KDNP miskolci frakciója nem kapott meghívót a városvezetéstől – fogalmaz a Fidesz–KDNP közleménye. – A méltatlan helyzetet még az ünnepség napján, személyes formában jeleztük Varga Andrea Klára alpolgármester asszonynak, aki sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és ígérte, hogy utánajár az ügynek. Ezzel szemben azonban a városházi sajtó politikai véleményt nyilvánítva adott hangot annak, hogy a Fidesz–KDNP helyi képviselői bojkottálták az ünnepi eseményt. A történtek után jogosan várhatjuk el, hogy a baloldali városvezetés és a közpénzből fenntartott sajtóosztály kérjen bocsánatot a polgári-nemzeti érzelmű miskolciaktól és frakciónktól. Nemzeti ünnepeinknek az összetartozásról és nem a széthúzásról kellene szólniuk, hiszen ez Szent István öröksége.”

Mint ismert, június 4-e, a nemzeti összetartozás napja előestéjén tartott megemlékezést a miskolci Fidesz– KDNP a népkerti országzászlónál. A Miskolci Városgazda Kft. alkalmazottai másnap reggel azonban eltávolították a koszorúkat az emlékhelyről. A Fidesz–KDNP tiltakozását követően a városvezetés elismerte a hibát, és ígéretet tett a koszorúk pótlására, azonban ez csak több nappal később történt meg.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/tizenket-nap-kellett-a-koszoruk-potlasahoz-5551250/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-kidobott-koszoruk-potlasa-csak-igeret-5525830/

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/eltuntettek-a-trianoni-megemlekezes-viragait-5510653/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában