kenyér

2021.08.20. 12:00

A magvas vagy a klasszikus...

Balásdi-Szabó Izabella inkább a zsemlés emberek közé tartozik. Azonban úgy gondolja, hogy ha kenyérről van szó, nem kell túlbonyolítani.

Dózsa Gergely

Fotó: Ádám János

Hiszen a régi egyszerű fehér kenyér íze a legfinomabb. Nem vágyik sokra feltétek terén sem. Legszívesebben rántottát eszik, hozzá esetleg egy kis virslit.

Habár a barna kenyér közelebb áll hozzá, az egyszerű feltétek embere Kiss Dániel egyetemista is. Ideális a szendvics, ha munkába kell vinni valamit majszolni, vagy az órák között, mikor még menzára eljutni sincs idő.

Családapaként és kétkezi munkásként Dózsa Ákos véleménye, hogy a kenyér egy igenis fontos része kell, hogy legyen a mindennapi ételeknek. Persze megpróbál magvas kenyeret enni, vagy szénhidrátcsökkentettet, ha teheti. Kisebb étkezéseknél leginkább szendvicset eszik, vagy csak pár felvágottal, esetleg zöldséggel fogyasztja a reggeli szeleteket.

Két barátnőt is megkérdeztünk, akik rendszeresen edzenek, Bozzay Anitát és Stucz Adriennt. Anita, mivel nagyon ritkán eszik kenyeret, akkor már vagy minőségre, vagy frissességre pályázik. Szerinte nincs is jobb, mint a friss kenyér. Közös pont volt kettőjükben, hogy a kedvenceik között szerepelt az olívás és paradicsomos gyökérkenyér. Adrienn szerint a kovászos fehér kenyér a legjobb, de próbálja kerülni, amikor éppen diétázik, és így sokszor a szénhidrátcsökkentettek felé is fordul. A felvágottakon túl még lecsóval fogyasztja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában