véradás

2021.07.20. 12:35

Véradás a Megyeházán

A nyári időszak nem tartozik a legforgalmasabb hónapok közé, már ami a véradási kedvet illeti.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Mindenki a nyári szabadságát tölti, felborul a hétköznapok rutinja, ráadásul meleg is van – ezekben a hónapokban csökken a véradók létszáma. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat a Magyar Vöröskereszttel, az Országos Vérellátó Szolgálattal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságával és a Rádió M-mel összefogva úgy döntött, (szó szerint) közelebb hozza ezt az életmentési lehetőséget az emberekhez, és július 21-én (szerdán) véradást szervez a Megyeházán.

A hétköznapi hősök közül 5 szerencsésnek a Megyeháza Étterem gondoskodik az aznapi ebédjéről. Kisorsolunk továbbá a Kis-Hortobágy Major jóvoltából sajtcsomagokat, de a Tű, Cérna, Szeretet Varroda, a Rádió M, valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat ajándékai is gazdára találnak.

Minden véradó kézműves szappant, gyertyát és kitűzőt kap ajándékba, melyet szintén a Tű, Cérna, Szeretet Varroda ajánlott fel, mely a Magyar Vöröskereszt társadalmi vállalkozása a Kis-Hortobágy Major mellett.

Véradásra jelentkezhet:

  • aki már elmúlt 18 éves, de még nincs 65 esztendős (első véradók esetén a felső korhatár 60 év),
  • testsúlya eléri az 50 kg-ot,
  • egészségesnek érzi magát.
  • Véradáshoz szükséges iratok:

  • személyi igazolvány,
  • lakcímkártya,
  • TAJ- kártya.
  • Egy véradás alkalmával 450 ml vért vesznek le, mely elegendő három ember életének a megmentéséhez. Két véradás között minimum 56 napot kell várni. Nem adhatnak vért a kismamák és gyermeküket szoptató édesanyák, továbbá bárki, aki az elmúlt fél évben tetováltatott vagy egzotikus helyen vakációzott.

    Helyszín: Megyeháza, Díszterem előtere (3525 Miskolc, Városház tér 1., „A” épület, I. emelet)

    Időpont: 2021. július 21. (szerda) 11:00-14:00 óra

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában