beruházás

2021.07.19. 16:52

Új logisztikai üzemet épít Miskolc-Alsózsolcán a Magyar Posta

Mintegy 1,7 milliárd forint értékű beruházással épít új logisztikai üzemet Miskolc-Alsózsolca Ipari Parkban a Magyar Posta.

Csöbör Katalin, Szilágyi László, Menyhárt Zoltán, Bánné dr. Gál Boglárka és dr. Juhász Edit

Fotó: Bujdos Tibor

Az üzemcsarnok átadása – amelynek vázszerkezete már részben elkészült -, jövő év elején várható. Második ütemben 2022 folyamán automata csomagszortírozó rendszert is telepítenek a depóba – tudtuk meg az alapkőletétel alkalmából tartott sajtótájékoztatón, amelyen részt vett dr. Juhász Edit, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és közműszolgáltatásokért felelős államtitkára, Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője, Menyhárt Zoltán, a Magyar Posta Zrt. logisztikai fejlesztési igazgatója, valamint Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés elnöke és Szilágyi László polgármester.

A jelenlegi miskolci üzeménél háromszor nagyobb alapterületű és korszerűbb logisztikai depót épít Alsózsolcán a Magyar Posta az MPL+ logisztikai fejlesztési programja keretében zöldmezős beruházással. Az új üzem bruttó alapterülete 4747 négyzetméter lesz, mely magában foglalja az üzemcsarnokot, az irodákat és a szociális helyiségeket, emellett további 12 ezer egyszáz négyzetméter kiterjedésű lesz a külső burkolt terület, ahol a szállítójárművek hatékony mozgása biztosítható. Az üzem a postai elvárásoknak megfelelően épül fel: két oldalán hét darab dokkoló és nyolc darab szintbeli ipari, valamint extra kaput helyeznek el, amelyek segítik majd a kézbesítő járművek, illetve a kamionok kezelését, a csomagok gyors rakodását. Az épület kialakítása a modern logisztikai követelményeknek megfelelő lesz, ideális munkakörülményeket biztosítva ezzel ott dolgozó mintegy 200 munkatársnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában