ponthatárok

2021.07.24. 18:30

Történelem levelezőre kellett a legtöbb pont

A Miskolci Egyetemen vannak olyan szakok, ahová csak 400 pont fölött lehetett bejutni.

Hegyi Erika

20210708 Miskolc A Miskolci Egyetem Diplomaátadó Szenátusi Ülésén a Műszaki Földtudományi Kar, a Műszaki Anyagtudományi Kar, valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatói vették át a diplomát Prof. Dr. Horváth Zita rektortól és a karok dékánaitól. Fotó: Ádám Jámos/ÁJ Észak-Magyarország

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

Csütörtök este 8 órakor váltak nyilvánossá az egyetemi ponthatárok, és egyben az is kiderült, hogy melyik egyetemre hány új hallgatót vettek föl. A Miskolci Egyetem népszerűsége töretlen. Már a jelentkezők számából is (4774 fő) az derült ki, hogy az előző évhez képest az idén több mint 10 százalékkal nőtt azok száma, akik megyénk tudásközpontjának hallgatói szerettek volna lenni. Végül összesen 2204 diáknak sikerült bejutnia a Miskolci Egyetemre. Ez a szám 214 fővel több, mint a tavalyi.

A legnépszerűbb szakok az idén is a Gazdaságtudományi Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Bölcsészettudományi Kar. A Gazdaságtudományi Karnak 555 új hallgatója lesz, amit még növelhet a pótfelvételi alkalmával felvett diákok száma. Az elsőéves hallgatók számát viszont az Állam- és Jogtudományi Kar tudta a leginkább növelni, összesen 113 fővel.

Négyszáz felett

A felvételi pontszámokat vizsgálva kiderül, hogy a legtöbb pont a Bölcsészettudományi Kar történelem alapképzéséhez kellett, összesen 454, méghozzá a nappali, költségtérítéses formához.

Az Állam- és Jogtudományi Karon a jogász alapképzés állami ösztöndíjas nappali képzéséhez kellett a legjobb eredmény, 401 pont. A Bartók Béla Zeneművészeti Intézet előadó-művészet és zenetanári képzésein is magasak a ponthatárok, 350 és 400 között. Az Egészségügyi Kar legtöbb képzésére 280 ponttal be lehetett jutni, csakúgy, mint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar szakjaira. A Gazdaságtudományi Karon a pénzügy és számvitel alap-, nappali állami ösztöndíjas képzéséhez kellett a legmagasabb pontszám, 403. A Műszaki Anyagtudományi Karon az anyagmérnök alap-, levelező állami ösztöndíjas képzése ért a legtöbbet, 380 pontot, a Műszaki Földtudományi Karon pedig a környezetmérnök alap-, nappali állami ösztöndíjas képzés, amihez 329 pont kellett.

(A borítóképen: A cél: diplomaosztó a Miskolci Egyetemen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában