politika

2021.07.23. 08:50

„Tehetséges, fiatal politikus váltotta Demeter Ervint”

Demeter Ervin már jobban ért a borászathoz, mint a politikához – mondta az Észak-Magyarországnak Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, alelnöke annak kapcsán, hogy a kormányhivatal volt vezetője támadást intézett a Fidesz ellen.

Csákó Attila

20210512 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Miskolc felirat a Szent István téren.

Fotó: Ádám János

„Szar, szemét szekusok” – Demeter Ervin minősítette így fideszes ellenfeleit a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormányhivatal vezetőjeként még tavaly az augusztus huszadikai ünnepi beszédében. Azt is mondta, hogy volt egy álma, melyben egy „ellenérdekelt titkosszolgálat” próbálta őt kirúgatni, hogy a helyére a saját emberüket ültessék. A minap – már nem mint a hivatal vezetője – beszélt ezekről a témákról egy interjúban. Mit szól mindehhez, önnek nem voltak „álmai”? – kérdeztük Kubatov Gábort.

Demeter Ervin

– Minden tiszteletem Demeter Erviné a pártunkban eltöltött hosszú évekért, de azt gondolom, ezt nem jól látja. Véleményem szerint ma már jobban ért a borászathoz, mint a politikához. A közélet napi történéseinek évek óta nem aktív részese, vagyis nem foglalkozik a politikai eseményekkel rendszeresen. A szőlőtermesztés, borkészítés foglalja le az idejét, és ez egy rendkívül nemes feladat.

– Demeter Ervin leváltása után azt is mondta: „Teljesen biztos vagyok abban, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye nem érintetlen a román hírszerzés tevékenységétől.” Ez elég súlyos vád, kvázi azt jelenti: a román titkosszolgálat apránként átveszi az irányítást a megyei Fidesz felett. Egy pillanatra időzzünk a „helyére a saját emberüket ültessék” gondolaton. Most Alakszai Zoltán a hivatal vezetője, mit gondol róla? Elképzelhető, hogy a szűrők, vizsgálatok ellenére olyan embert neveznek ki bármely hivatal élére, aki nem magyar érdekeket szolgál?

Alakszai Zoltán

– Demeter Ervin jó ideje elérte a nyugdíjkorhatárt, mégis maradt a kormányhivatal élén. Azt gondolom, természetes, hogy megköszönve a munkáját, az elért eredményeit, egy fiatal, tehetséges politikus került a helyére, aki új lendületet hozhat a megye életébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában