Nagy bejelentés

2021.07.06. 12:00

Táboroztat és építkezik a Rákóczi Szövetség nyáron

Kormányzati támogatással ma, azaz július 6-án, kedden kezdődik a Rákóczi tábort kiegészítő sportkomplexum építése.

Bódisz Attila

20210604 Sátoraljaújhely fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Átadták a megújult Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontot Sátoraljaújhelyen

Fotó: MW

Megkezdődtek a Rákóczi Szövetség idei táborai. Az első turnus hétvégén érkezett meg a felújított sátoraljaújhelyi táborhelyre. Idén ötezer diák nyaralhat a Rákóczi Szövetség támogatásával. Sátoraljaújhelyen teljesen megújult körülmények várják a fiatalokat, a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpontot alig egy hónapja adták át, ahol szálloda, kerti vendégházak, konferenciaterem és kápolna áll a vendégek rendelkezésére.

Négyszáz diák

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke lapunknak elmondta: jelenleg mintegy négyszáz középiskolás diák táborozik náluk 52 olyan intézményből, ahol szövetségük jelen van. Ők különböző kirándulásokon vesznek részt a térség történelmi jelentőségű helyszínein, de lesz katonai bemutató, valamint sportrendezvények és elő­adások is szerepelnek a programban.

A szövetség időközben kiadott egy közleményt arról is, hogy július 6-án elkezdődik a Rákóczi tábort kiegészítő sportkomplexum építése. A kormányzati támogatással megvalósuló beruházás a tervek szerint 2022 márciusára készül el. Azt közölték: a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont, kiegészülve a sportkomplexummal, a jövőben óriási lehetőséget jelent a Rákóczi Szövetség közösségének, kiemelten a magyar fiatalok találkozásának és kapcsolatépítésének, de ezzel együtt Sátoraljaújhelynek és a régiónak is.

500 főt fogadhat be

A sportkomplexum egy 500 fő befogadására alkalmas sport- és rendezvénycsarnokot, egy 25 méter hosszúságú szabad vízfelületű úszómedencét, két nagy méretű sportpályát, egy röplabdapályát, egy szabadtéri színpadot és ahhoz kapcsolódó lelátót foglal magában. A több mint 1600 négyzetméter alapterületű csarnokban teremlabdarúgó, kézi- és kosárlabdapályát, öltözőket, mosdókat, valamint egy szaunát és merülőmedencét tartalmazó wellnessrészleget alakítanak ki.

Gyönyörű panoráma

Az épület a kültéri medencét is kiszolgálja majd. A közlemény szerint a sportcsarnok részben terepbe süllyesztve, zöldtetős kialakítással készül, ahonnét gyönyörű panoráma nyílik az Alföldre, a Tokaji-hegyre és Sárospatakra. A nyertes kivitelező: RexBau Kft. – Weinberg ’93 Kft. konzorcium.

(A borítóképen: A rendezvényközpont átadóünnepségén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában