átadó

2021.07.31. 17:27

Palota lett a Regéci várból

Bakos Ferenc, dr. Hörcsik Richárd és dr. Virág Zsolt

Fotó: Bujdos Tibor

Újabb állomáshoz érkezett a Regéci vár fejlesztése. 2021. július 31-én, szombaton átadták az elkészült keleti reneszánsz palotaszárnyat és az itt berendezett kiállítást.

A fejlesztés 600 millió forintból valósult meg, az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programon belül, a „Castle to castle” elnevezésű projekt keretében. Ennek zárásaként szervezték az ünnepélyes átadást és az impozáns épület terepbejárását, amely az esős és szeles időjárás miatt csak később valósulhatott meg.

Beszédet mondott dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője, Bakos Ferenc, Regéc község polgármestere. Dr. Virág Zsolt projektvezető, a Magyar Kastélyprogram Nkft. művészettörténésze pedig a megnyílt tárlatot mutatta be. Végül a római katolikus plébános és a görögkatolikus parókus megáldották a várat és kezdetét vette a gazdag kulturális program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában