Fejlesztések

2021.07.15. 18:00

Megújuló közösségi terek

Óvodai játszóudvart és közösségi játszóteret adtak át. Fejlesztik a Kossuth utat és a tó környékét is Hétben.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A Sajó bal partján található településen hosszú idő után találkoztak ismét a helyiek. A koronavírus-járványt követően először rendeztek falunapot, ahol elsősorban arra koncentráltak, hogy a helyben élő emberek ismét együtt legyenek, néhány órán keresztül jól érezzék magukat egymás társaságában. A programnak azonban volt egy fontos eleme is, hiszen felavatták azt a felújított játszóteret, amely a Magyar Falu Program keretében valósulhatott meg.

Kiszabadultak az emberek

– A pandémia a mi településünk mindennapjait is meghatározta, rányomta a bélyegét az emberek életére – tekintett vissza Keszler János, Hét polgármestere. – Sokan bezárkóztak, egyáltalán nem jöttek ki a portájukról. Most végre megtehették, ismét megérezhették a szabadság ízét. Ezért gondoltuk úgy, hogy a falunap tényleg a hétieknek szóljon. A fellépők kapcsán is ez volt a vezérelv, de természetesen azért vendégek is jöttek hozzánk. Elsősorban azért, mert megújult az óvodai játszóudvarunk, és a kor követelményeinek megfelelő közösségi játszóteret adhattunk át. Mindkettő nagyon sokat jelent a hétiek számára, ezért természetesen nagyon örülünk a megvalósult fejlesztésnek.

Keszler János polgármester, valamint Riz Gábor, a térség országgyűlési képviselője avatta fel Hét megújult közösségi terét. Az eseményen arról is szó volt, hogy a falu sikerrel szerepelt a Belügyminisztérium felhívásán. 15 millió forintot fordíthatnak majd a közeljövőben arra, hogy a település Kossuth útját leaszfaltozzák. A közlekedés szempontjából régóta gondot jelent ez a szakasz, amely az elsők között épült, azóta pedig csak toldozgatás, foldozgatás történt.

– Szintén igyekszünk nagy hangsúlyt fektetni a Héti-tóra, amely a turizmus és a faluimázs szempontjából is nagyon fontos – tette hozzá a rendezvényen Hét polgármestere. – Igyekszünk megteremteni annak a feltételeit, hogy ne csak a horgászok számára nyújtson kikapcsolódási lehetőséget az állóvizünk. Ezért alakítottunk ki egy drótkötélpályát, egy kis várat, csúszdát és mászókát. Egyébként is folyamatosan van érdeklődés a helyszín iránt. Esküvőket, egyéb közösségi programokat lehet itt tartani, de természetesen a megvalósított ötletek tovább növelhetik a hely színvonalát, nekünk pedig ez a célunk.

Korábban a tó kapcsán gondot jelentett a víz minősége, az önkormányzat ezzel is foglalkozik, és igyekszik megnyugtató megoldást találni a problémára. Keszler János hozzátette: hagyományos szippantókocsival szívják ki a vizet, amelyet a környező mezőgazdasági területeken locsolásra használnak. Emellett egy gödöllői professzor biológiai kezelést hajt végre a tónál, az eredmények pedig egyre biztatóbbak. Sokkal jobb lett a víz minősége, az iszapban egyre kevesebb a szervesanyag-tartalom, ezért az önkormányzatnál optimisták a sporthorgászat jövőjével kapcsolatban is.

(A borítóképen: Felavatták Hét község új közösségi játszóterét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában