Beruházás

2021.07.08. 15:30

Megújul a központi óvoda Pálházán

Két beruházás zajlik jelenleg is az intézményben.

Bódisz Attila

Fotó: Bódisz Attila

Összesen közel százmillió forintból újul meg a Hegyközi Területfejlesztési és Alapellátási Társulás által működtetett óvoda Pálházán.

Szebeni Endre, a kisváros polgármestere, a társulás elnöke lapunknak elmondta: a Magyar Falu Programban nyertek támogatást a beruházásra, mégpedig két különböző pályázatuk lett sikeres. Az egyik révén két csoportszobával bővül az intézmény, erre több mint hatvanmilliót nyertek. A másik révén egy új tornaszobát alakítanak ki, amire pedig csaknem harmincmillió forintot költhetnek. Ez a két beruházás zajlik jelenleg is az intézményben. Reményeik szerint a munkálatokat idén szeptember elejére befejezik a kivitelezők, így ősszel már megújult körülmények fogadhatják majd a helyi és környékbeli óvodásokat. Az intézmény ugyanis nem csupán a helyi gyermekek nevelését és ellátását biztosítja, hanem a környékbeli kicsikét is, összesen hét hegyközi településről – közölte a polgármester.

Újabb lépés

Hozzátette azt is, hogy a pálházi központi óvoda mellett több tagóvoda is működik a zempléni Hegyközben. Az óvodát érintő beruházással újabb lépést tett a térség központi települése az oktatás területén. Legutóbb – mint ahogyan azt lapunkban is megírtuk – az iskola újult meg teljesen, amely során számos más beruházás mellett egy teljesen új tornateremmel bővült az ugyancsak térségi szerepet ellátó intézmény éppen az óvoda szomszédságában.

(A borítóképen: Haladnak a munkálatok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában