Miskolci Mentésirányítás

2021.07.23. 08:37

Ízléstelen tréfát űztek a miskolci mentősökkel

Csütörtökön igazán toppon voltak a Miskolci Mentésirányítás bajtársai, pedig nem várt gátlástalansággal is kellett szembesülniük a húzós szolgálat közben.

20191119 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak Magyarország A légimentők lecserélték a HA-ECG lajstromjelű mentőhelikoptert, egy HA-HBG lajstromjelű korszerűbb gépre.

Fotó: Kozma István

Buszbalesettel indult a reggel, ahova több mentőegységet riasztott a mentésvezető, de a nap további része sem volt eseménymentes. Szinte folyamatosan érkeztek a segélykérések, és amikor délután elcsendesülni látszott a mentésirányítás, egy újabb súlyos autóbalesetet jelentett egy férfi, ahol négy eszméletlen sérült szorul gyors ellátásra. A bejelentő készségesen válaszolgatott a mentésirányító kérdéseire és a betegvizsgálati teendők során is együttműködőnek tűnt, perceken belül megszakította a hívást és elérhetetlenné vált. A rutinos mentésirányító ezúttal két mentőhelikoptert és több esetkocsit is indított segítségül, azonban hamar kiderült, hogy baleset a megadott helyszín környékén sem történt! Az egységek ugyan rövid időn belül felszabadulhattak, az ordenáré gesztus fölött mégsem tudtak szemet hunyni a mentők és minden szükséges lépést megtettek a férfi felelősségre vonása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában